Viking stanget mot veggen

Viking hadde ballen mest, produserte desidert flest sjanser og burde slått Hønefoss klart. Men det endte 0-0 i Stavanger dagen før dagen.

Viking har ikke tapt for Hønefoss på eget gress på øverste nivå i norsk fotball siden 1948, og gjorde det heller ikke denne gangen. Laget burde ha beholdt alle tre poengene. Uavgjort betyr at Viking falt ned til 6.-plass på tabellen med sine 17 poeng. Opp til ledende Strømsgodset er det sju poeng for laget til Kjell Jonevret.

Hønefoss fikk lite til mot forsvaret til Viking. Johan Lædre Bjørdal og Indridi Sigurdsson hadde jevnt over god kontroll kampen igjennom.

På motsatt halvdel ble forsvaret til Hønefoss spilt flate, og utover i 2. omgang «bosatte» gjestene seg stort sett på egen 16 meter. Viking kom til mange innlegg, men Hønefoss slo unna gang etter gang.

Viking-spiss Patrik Ingelsten fikk mange muligheter og skuslet bort alle. Trond Olsen var også veldig nær kvarteret før slutt, men skuddet gikk i tverrliggeren. Hønefoss-keeper Steve Clark bidro også til at bortelaget fikk med seg et heldig poeng i Stavanger. Clarke bidro med en rekke fine redninger. (©NTB)