Cavendish i 100, syk Wiggins tapte tid

Bradley Wiggins slet med influensa og brystinfeksjon og tapte mye tid på torsdagens Giro d'Italia-etappe, som ble vunnet av landsmannen Mark Cavendish.

For Cavendish var seieren spesiell. Det var ikke bare hans tredje seier i årets ritt, men også hans 100. seier som profesjonell sykkelrytter.

– Laget var utrolig. Vi var ett minutt bak med bare 10 kilometer igjen å sykle, og det var tungt i regnet. Laget mitt fikset det, og det er vakkert å ta min 100. seier som en lagseier, sa Cavendish.

Tour de France-vinner Wiggins satset på seier i Giroen i år, men det har ikke fungert for ham så langt. Torsdag kom Wiggins og tre av Sky-lagkameratene til mål i front på en gruppe som krysset mål tre og et halvt minutt etter Cavendish.

Dermed er Wiggins mer enn fem minutter etter Vincenzo Nibali (Astana) og Cadel Evans (BMC), som i øyeblikket ser ut til å være de to som vil kjempe om sammenlagtseieren.

Nibali fortsetter i den rosa ledertrøya med 41 sekunder til gode på Evans. Rigoberto Uran på tredjeplass er vel to minutter bak. (©NTB)