JUBEL: Johnny Oduya og Michal Rozsival (t.h.) gratulerer Patrick Sharp med scoringen mot Detroit Red Wings. (Foto: JONATHAN DANIEL/Afp)
JUBEL: Johnny Oduya og Michal Rozsival (t.h.) gratulerer Patrick Sharp med scoringen mot Detroit Red Wings. (Foto: JONATHAN DANIEL/Afp)

Erkerivalene møttes for 800. gang

Chicago Blackhawks kjørte over Detroit Red Wings i siste periode.

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4-1 (1-0 i kamper):

Chicago Blackhawks mot Detroit Red Wings er en av klassikerne i NHL.

De er to av de «Original Six». De seks lagene som var med og stiftet NHL. De øvrige er Boston Bruins, Montreal Canadiens, New York Rangers og Toronto Maple Leafs.

Og sammen med Canadiens og Maple Leafs, er nok Blackhawks og Red Wings de argeste rivalene i ligaen.

Da lagene møttes i United Center var det 800. gang de sto ansikt til ansikt. Og det var 75. gang de møttes i en sluttspillkamp.

Det ble lenge en jevn affære.

Marian Hossa ga hjemmelaget ledelsen, men under to minutter senere sørget Damien Brunner for balanse i regnskapet.

I tredje periode kunne det se ut til at Blackhawks fikk betalt for å ha hatt tre ekstra dager med hvile siden kampene i forrige runde. Blackhawks brukte fem kamper på å sende ut Minnesota Wild, mens Red Wings måtte ha sju kamper før de gikk videre på Anaheim Ducks' bekostning.

For i løpet av tre minutter avgjorde Johnny Oduya og Marcus Krüger kampen for Blackhawks. Og i sluttminuttet kunne Patrick Sharp sette 4-1 i åpent mål. For øvrig hans sjette mål i sluttspillet, noe som gjør ham til toppscorer sammen med Pascal Dupuis fra Pittsburgh Penguins.