Ivanovic ble den store Chelsea-helten

To og et halvt minutt på overtid steg serberen Branislav Ivanovic til værs og headet inn 2-1-målet som ga Chelsea-seier over Benfica i onsdagens europaligafinale.

Benfica-keeper Artur sto helt stille og så på da headingen gikk over ham og i mål.

Den dramatiske avslutningen gjorde at Chelsea ble historisk. Laget vant en ny europacup under ett år etter at det vant mesterligaen. I likhet med Ajax, Bayern München og Juventus har engelskmennene vunnet både cupvinnercupen, europaligaen (tidligere UEFA-cupen) og mesterligaen.

Chelsea-manager Rafael Benítez kunne notere seg for nok en triumf. Tidligere har spanjolen ført Valencia til seier i UEFA-cupen og Liverpool til seier i mesterligaen.

En stund så det ut til at utskjelte Fernando Torres skulle bli den største helten. Få har fått mer kjeft enn ham de siste årene. 1-0-scoringen mot Benfica i europaligafinalen var et stikk mot alle kritikerne.

59 minutter var spilt da Jose Mata flikket et langt utkast fra Petr Cech videre til spanjolen. Torres var iskald i det rette øyeblikket, rundet elegant Benfica-keeper Artur og satte ballen i det åpne buret. Torres har scoret seks mål på de fem siste kampene i europaligaen. (©NTB)