Schaaf ferdig i Werder Bremen

Thomas Schaaf (52) er ferdig som trener i Werder Bremen etter 14 år i jobben. Assistentene Wolfgang Rolff og Matthias Hönerbach leder laget i serieavslutningen lørdag.

Schaaf har vært i den nordtyske klubben i over 40 år som spiller og trener, etter å ha blitt tilknyttet ungdomsavdelingen som 11-åring. På slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet spilte han i forsvaret sammen med Rune Bratseth og var med da Werder Bremen i løpet av noen år vant to seriegull, to cuptitler og cupvinnercupen.

Han la opp i 1994, samtidig med Bratseth, og satset på en trenerkarriere. Schaaf gikk gradene i klubbens ungdoms- og reservelag, ble ansatt som hovedtrener i 1999 og førte klubben til dobbelttriumf i 2004. Det ble også cuptitler i 1999 og 2009.

Denne sesongen har laget slitt, og først sist helg ble plassen i 1. Bundesliga sikret.

– De siste dagene har vi analysert vår sportslige utvikling, og vi kom til den konklusjon at vi ønsker en ny start, sa Werder-manager Thomas Eichin onsdag.

– Vi takker Thomas for alt han har gitt Werder Bremen i mer enn 40 år som spiller og trener for klubben. Vi har hatt fremragende sportslig suksess med ham, men etter å ha kjempet mot nedrykk den siste sesongen var vi av den felles oppfatning at det beste var å skille lag. (©NTB)