HYLLET MANCINI: Manchester City supportere med egne Mancini masker. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
HYLLET MANCINI: Manchester City supportere med egne Mancini masker. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

City-fansen om Mancini-sparkingen: – Et nytt lavmål av klubben

Manchester Citys supporterklubb raser mot sparkingen av manager Roberto Mancini. Nå har David Platt også forlatt klubben.

Sent mandag kveld bekreftet Manchester City at manager Roberto Mancini hadde fått sparken med umiddelbar virkning.

Det liker Manchester Citys britiske supportere svært dårlig.

Talsmann for Manchester Citys offisielle supporterklubb, Kevin Parker, beskriver sparkingen av Mancini som «et nytt lavmål av klubben».

LES OGSÅ: Roberto Mancini fikk sparken i Manchester City

HYLLET MANCINI: Manchester City-fansen vil aldri glemme Roberto Mancini. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
HYLLET MANCINI: Manchester City-fansen vil aldri glemme Roberto Mancini. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

– Han har vært en stor suksess. Jeg har vært sesongkortholder i 40 år. Vi hadde ventet hele vårt liv på å vinne troféer som ligatittelen, FA-cupen og Community Shield

– Vi er dypt skuffet
Mancini fikk sparken på dagen ett år etter at Manchester City sikret klubbens første seriegull på 44 år.

– Det kom ikke som en overraskelse, men jeg er dypt skuffet. 13. mai skulle være en spesiell dag for Manchester Citys supportere etter Sergio Agüeros overtidsmål for ett år siden. Men dette har fullstendig ødelagt denne datoen, sier Parker i et intervju med Sky Sports News.

– Telefonen min har ikke stått stille i dag, og medlemmer i supporterklubben og andre venner av City er bare svært, svært skuffet over det som har skjedd, fortsetter han.

Helt siden Mancini ble ansatt i Manchester City i 2009 har den nå sparkede manageren vært en helt blant supporterne.

– Han har vært en stor suksess. Jeg har vært sesongkortholder i 40 år. Vi hadde ventet hele vårt liv på å vinne troféer som ligatittelen, FA-cupen og Community Shield, konstaterer Kevin Parker, som har vanskelig for å skjønne at den populære italieneren måtte forlate sin stilling på dagen.

– Dette er et nytt lavmål av klubben og noe av det mest skuffende jeg har opplevd som supporter. Og jeg har sett klubben rykke ned en rekke ganger, poengterer han.

LES OGSÅ: Mancini avviser ryktene om City-exit: – Det er bare vås

HYLLER MANCINI: Manchester City-supporterne er dypt skuffet over at Mancini måtte forlate klubben. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
HYLLER MANCINI: Manchester City-supporterne er dypt skuffet over at Mancini måtte forlate klubben. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Skeptiske til ny manager
Malagas manager boss Manuel Pellegrini er favoritt til å erstatte Mancini på Etihad neste sesong.

Fansen legger ikke skjul på at de er skeptiske til chileneren.

– Det siste vi ønsker er at en ny manager kommer inn og ikke lykkes med å skaffe suksess til klubben. En ting er sikkert, og det er ikke bare følelsene som snakker. Vi som City-supportere vil aldri glemme det bidraget Roberto Mancini har gjort for denne fotballklubben, sier talsmannen for Manchester Citys offisielle britiske supporterklubb.

Tirsdag bekreftet for øvrig Mancinis assistentmanager David Platt at han fratrer sin stilling, melder klubben på sine hjemmesider.

– David ble tilbudt muligheten til å fortsette å jobbe i klubben, men avviste forespørselen. Han ønsket å fratre sin stillingen for å støtte sin nære venn Roberto Mancini, heter det i en pressemelding fra Manchester City.

Førstelagstrener Brian Kidd vil lede City i de to siste kampene i Premier League. Planen er at Kidd også vil lede laget under sommerturnéen i USA mens klubbledelsen jakter på en ny permanent manager.

DEBATT:
Riktig av City å sparke Mancini?