ROBLES
ROBLES

Wigan rykket ned fra Premier League

Åtte nådeløse minutter avgjorde Wigans skjebne mot Arsenal.

Arsenal-Wigan 4-1

Wigans eventyr på det øverste nivået av engelsk fotball er over. Etter 1-4-tapet for Arsenal tirsdag er det klart at Wigan rykket ned fra Premier League for første gang i klubbens historie.

Fra himmel til helvete
Klubben, som smått sensasjonelt vant finalen i FA-cupen mot Manchester City lørdag, har dermed fått kjenne på hele følelsesregisteret i løpet av kun få dager.

Shaun Maloney ga et Wigan som måtte vinne en sjanse da han satte inn utligningen på frispark like før pause. Åtte dødelig effektive minutter og tre scoringer i den andre omgangen for Arsenal var likevel det som avgjorde Wigans skjebne.

– Dette er den verste følelsen som fotballspiller og supporter. Jeg har opplevd et nedrykk på kroppen jeg også. Det er forferdelig tungt. Det er akkurat som hjertet blir dratt ut av deg. Stoltheten din som fotballspiller bare forsvinner. Men jeg må si at Wigan går ned med flagget til topps. Takk for følget til Wigan, Roberto Martinez og Dave Whelan for åtte fantastiske år i Premier League, sier Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio.

Se høydepunkter fra kampen øverst på siden!

Les også: Agüero scoret etter mønsterangrep – fansen sang for Mancini

Manager Roberto Martinéz tok resultatet tungt.

– Jeg hadde aldri forventet dette. Jeg visste at vi var i en vanskelig situasjon, men jeg forventet ikke at dette skulle skje. Gruppen med spillere vi har i klubben er fantastisk. De fortjener ikke dette, sier Martinéz.

Spanjolen drar likevel frem prestasjonen ved å vinne FA-cupen som et lyspunkt i den tunge situasjonen klubben nå står overfor.

– Jeg er glad for at spillerne har klart å vise hva de er kapable til. Det er en fantastisk prestasjon å vinne FA-cupen. Det er fordi de er en fantastisk gruppe spillere. Dette er en vanskelig dag, en vanskelig dag for klubben, sier Martinéz.

For Arsenals del var tirsdagens trepoenger uhyre viktig i kampen om spill i neste års Mesterliga. «Gunners» har nå ett poeng ned til Tottenham på den sure femteplassen før den siste kampen mot Newcastle. Chelsea ligger foran på tredjeplass med to poeng mer.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NEDRYKK: Wigan-manager Robert Martinéz takket supporterne for støtten etter 1-4-tapet for Arsenal. (Foto: Alastair Grant/Ap)
NEDRYKK: Wigan-manager Robert Martinéz takket supporterne for støtten etter 1-4-tapet for Arsenal. (Foto: Alastair Grant/Ap)

Podolski utnyttet forsvarsfeil
Arsenal tok fullstendig grep om kampen i åpningsminuttene. Foran hjemmesupporterne styrte de røde spillet og presset Wigan langt tilbake på banen, men det var likevel på en kontring kampens første sjanse skulle komme.

Theo Walcott fikk ballen på venstrekanten og satte på turboen. Lynvingen la omsider inn til en fremadstormende Santi Cazorla som satte hodet på ballen, men headingen lurte seg like utenfor stolpen.

Sjansen til spanjolen var imidlertid bare en forsmak på det som skulle komme. Drøyt ti minutter ut i den første omgangen kunne Arsenal strekke armene i være.

Les også: Dette er favorittene til å overta etter Mancini
Les også: Wilshere under kniven - igjen

Mikel Arteta serverte på corner og inne i feltet utviste Wigan-forsvaret elendig markeringsspill. Corneren fikk sprette i bakken en gang før Podolski fikk muligheten. Spissen nølte ikke da han helt umarkert styrte ballen opp i nettaket til ledelse for vertene. Nettkjenningen var tyskerens tidende i Premier League denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

STANGET ARSENAL FORAN: Lukas Podolski utnyttet svakt forsvarsspill da han satte inn 1-0.
STANGET ARSENAL FORAN: Lukas Podolski utnyttet svakt forsvarsspill da han satte inn 1-0.

Maloney-frispark like før pause
Arsenal fortsatte å dominere i duskregnet i London, mens Wigan kjempet det de kunne for å stå imot det vedvarende presset.

Gjestene var likevel farlig ved noen få anledninger på kontringer - Arouna Koné var farlig frempå midtveis ut i omgangen, men Laurent Koscielny fikk hindret Wigan-spissen i å avslutte med en akrobatisk klarering.

Wigan fortsatte å yppe seg, selv om det var Arsenal som var det beste laget. Kun minuttet før pause fikk Shaun Maloney frispark like utenfor Arsenals sekstenmeter etter å ha gått noe lett i bakken. Maloney tok selv frisparket, og med et skudd like over muren kunne midtbanespilleren juble for utligning til pause. Podolski føler nok at han kunne gjort en noe bedre jobb, for tyskeren gjorde ikke allverdens innsats for å hoppe i muren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

UTLIGNET PÅ FRISPARK: Shaun Maloney sendte frisparket over muren og inn i målet til utligning.
UTLIGNET PÅ FRISPARK: Shaun Maloney sendte frisparket over muren og inn i målet til utligning.

Ut i vanvittig tempo
Vertene så ut til å få ny giv av scoringen, for i den andre omgangen gikk de svartkledde ut i hundre. Koné spilte en kjapp veggpasning med McManaman inne i sekstenmeteren og spissen fikk avsluttet. Wojciech Szczesny var uheldigvis for Wigan med på notene og fikk avverget avslutningen fra Koné.

Les også: Gary Neville oppgitt over Rooney: – Noe er galt
Les også: Moyes med seiersfarvel på Goodison Park

Nå tok det virkelig fyr på Emirates. Walcott var på farten og fikk hamret ballen inn i feltet til en ledig Cazorla. Spanjolen fyrte til, men Joel Robles var mer en patent da han reddet skuddforsøket. Sisteskansen fikk også reddet den påfølgende avslutningen fra Cazorla, før Tomás Rosicky satte ballen til side for mål.

Tre mål på åtte minutter
Intensiteten i kampen var til å ta og føle på - timen var passert da Arsenal igjen kunne strekke armene i været. Cazorla ble spilt fri på høyrekanten, satte på turboen og fikk slått ballen knallhardt inn i feltet i akkurat riktig tidspunkt. Inne i feltet kom Walcott som et prosjektil på løp og fikk foten på ballen. Avslutningen lurte seg mellom beina til Robles og inn i målet til ny ledelse for «Gunners».

Artikkelen fortsetter under bildet!

KRIGET INN LEDELSE: Theo Walcott kunne se at ballen lurte seg inn til 2-1-ledelse for Arsenal.
KRIGET INN LEDELSE: Theo Walcott kunne se at ballen lurte seg inn til 2-1-ledelse for Arsenal.

Baklengsmålet så ut til å gi Wigans håp om seier en liten knekk. Minutter senere sviktet det igjen i forsvaret til gjestene da Cazorla headet Podolski gjennom. Paul Scharner ble hengende igjen og en iskald Podolski chippet ballen over Robles. Arsenal gikk opp i 3-1.

Nå var kortsluttningen komplett for Wigan. Få strakser etter Arsenals tredje var vertene igjen på farten med scoring i blikket. Denne gangen var det Aaron Ramsey som ble spilt gjennom forsvaret før han satte fart mot målet. Alene med keeper var Ramsey rolig og dyktig da han sendte ballen i nettet på innsiden av Robles til 4-1-ledelse for Arsenal.

Flere scoringer ble det ikke på Emirates. Arsenal vant til slutt komfortabelt 4-1 og sendte med det Wigan ned til Championship.

Slik startet lagene:
Arsenal (4-2-3-1): Wojciech Szczesny - Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Aaron Ramsey, Mikel Arteta - Theo Walcott, Tomás Rosicky, Santi Cazorla - Lukas Podolski
Wigan (3-4-3): Joel Robles - Emmerson Boyce, Antolín Alcaráz, Paul Scharner - Roger Espinoza, James McCarthy, James McArthur, Jordi Gómez - Callum McManaman, Arouna Koné, Shaun Maloney