Blatter utilfreds med rasismebot

FIFA-president Sepp Blatter kritiserer italienske fotballmyndigheter som bare ga en bot for tribunerasismen i helgens kamp mellom Milan og Roma.

Han sier at FIFA-kongressen på Mauritius i slutten av måneden vil stemme over en resolusjon som foreskriver bindende sanksjoner ved slike hendelser.

– Leksen er ikke lært. Det er utrolig at slikt kan skje i en så stor kamp som Milan mot Roma på San Siro. Det som bekymrer meg, og som er umulig å forstå, er at disiplinærkomiteen i Italias fotballforbund nøyde seg med å gi en bot, sier Blatter til FIFA.com.

Roma ble ilagt en bot på 50.000 euro (375.000 kroner) for tilhengernes oppførsel.

– Avgjørelsen kom etter et snaut døgn. De har ikke foretatt noen gransking, og det er uansett uakseptabelt å nøye seg med en bot. Hva er 50.000 euro for en slik hendelse? Penger finner klubbene alltid. Jeg er ikke tilfreds, og jeg vil kontakte det italienske forbundet, sier Blatter.

Dommeren avbrøt kampen i halvannet minutt tidlig i annen omgang etter at Roma-tilhengerne stadig kom med rasistiske rop og lagde «apelyder» rettet mot hjemmespillerne Mario Balotelli og Kevin-Prince Boateng. (©NTB)