I EGEN KLASSE: Tsjekkia var i en egen klasse mot Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
I EGEN KLASSE: Tsjekkia var i en egen klasse mot Norge. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Tsjekkia ydmyket Norge: – Rett og slett altfor dårlig

Tsjekkia var totalt overlegne og sørget for at de norske iskrigerne kan ta sommerferie etter gruppespillet i VM.

Tsjekkia - Norge 7-0, (3-0, 2-0, 2-0):

Stockholm/Bergen (TV 2 Sporten): Utgangspunktet var enkelt foran Norges gruppespillkamp mot Tsjekkia tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Tsjekkia-stjerne: – Uakseptabelt om vi ryker ut

Tap ville gi VM-exit og tidlig sommerferie. Seier ville sende Roy Johansens gutter til lagets tredje strake kvartfinale.

Se hva Ole-Kristian Tollefsen sa etter nederlaget i videovinduet øverst!

– Rett og slett altfor dårlig. Vi mister troen etter de første scoringene. Vi prøver, men vi har ikke nok energi til å skape nok offensivt.

Sendt hjem som slakt
Men Norge var sjanseløse mot et Tsjekkia som før kampen ble forsterket med flere NHL-proffer. Laget, som blant annet gikk til topps i VM i 2010, vant hele 7-0 og sendte Norge hjem med slaktsifre i bagasjen.

– Jeg syns vi ikke vi har spilt med den energien og gledet vi har hatt i tidligere mesterskap. Vi har slått de lagene vi skal slå, og det er ingen dårlig prestasjon sånn sett, men vi har ikke vært i nærheten av å hamle opp med de store. Det er synd, sier kaptein Ole-Kristian Tollefsen.

– Rett og slett altfor dårlig. Vi mistet troen etter de første scoringene. Vi prøvde, men vi hadde ikke nok energi til å skape nok offensivt. Vi har slitt offensivt i overtall gjennom hele turneringen, sier Patrick Thoresen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Er VM totalt sett greit for Norges del?

– Ja, vi har tatt ni poeng og er greit fornøyde. Vi har hatt litt flaks i kampene vi har vunnet. Jeg skulle ønske vi spilte bedre som lag i de kampene. Ni poeng er nesten kvartfinale. Det er ikke så dårlig, sier KHL-proffen etter Norges plasseringsmessig svakeste VM siden 2009.

SCORET: Tsjekkia tok tidlig ledelsen mot Norge i tirsdagens skjebnekamp. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
SCORET: Tsjekkia tok tidlig ledelsen mot Norge i tirsdagens skjebnekamp. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Første periode ødela alt
Landslagssjef Roy Johansen var spesielt misfornøyd med Norges innsats i den første perioden. Da tsjekkerne satte inn 3-0 etter 12 minutters spill var oppgjøret i praksis avgjort.

– Vi slapp inn enkle mål i første periode. De scoret på tre feil av oss. Det kan vi ikke tillate oss mot et lag som Tsjekkia. De har 12 spillere i NHL, er sterke i nærkampene og gode i duellspillet. Da de fikk tidlige scoringer, ble det tungt, sier Roy Johansen i pressesenteret etter kampen.

– Hva sier du til dem som mener dette har vært et skuffende VM av Norge?

– Det kommer an på hva man legger i skuffelse. Vi hadde håpet å være nærmere toppnasjonene og gi dem mer kamp, men samtidig er vi fornøyde med å ha vunnet tre kamper mot lag som ligger nært vårt nivå. 10. plass er godkjent. Men vi må være mer fokusert defensivt og ha mer disiplin skal vi ta noen av de store nasjonene, sier landslagssjefen til tv2.no.

– Vi hadde mye flyt i fjor. Nå var det ingenting. Stolpe ut hele veien. Men det er noe vi må lære å takle. Kanskje har vi ikke fortjent flyten heller, fortsetter Johansen.

TAPTE: Tsjekkias Tomas Fleischmann mellom Marius Holtet (t.v.) og Ken Andre Olimb under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Globen i Stockholm tirsdag ettermiddag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
TAPTE: Tsjekkias Tomas Fleischmann mellom Marius Holtet (t.v.) og Ken Andre Olimb under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tsjekkia i Globen i Stockholm tirsdag ettermiddag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Vi kan ikke løpe hodeløst etter pucken, og vi er alt for dårlige i overtallspill. Det er for dårlig i egen sone og vi bør få mer skudd på mål i overtall

Ledet 3-0 etter 12 minutter
I den første perioden tok Tsjekkia ledelsen 3-0 allerede etter 12 minutter. To mål av Tomas Fleischmann og ett av Jiri Tlusty sørget for en marerittstart og i praksis VM-exit for Roy Johansens menn.

– Vi kan ikke løpe hodeløst etter pucken, og vi er alt for dårlige i overtallspill. Det er for dårlig i egen sone og vi bør få mer skudd på mål i overtall, sa en skuffet landslagssjef Roy Johansen til MAX etter å ha sett Norge bli rundspilt i den første perioden.

I andre periode senket Tsjekkia tempoet noe, men viste likevel at det var klasseforskjell på lagene. Martin Hanzel kunne enkelt øke til 4-0-ledelse drøye sju minutter ut i perioden. Helt på slutten av perioden datte Zbynek Michalek inn 5-0-scoringen. Totalt ledet Tsjekkia 21-7 i skuddstatistikken rett før slutt i andre periode.

Se intervju med Martin Røymark etter stortapet (artikkelen fortsetter under):

718522

Ydmykelsen komplett
Den siste perioden ble en transportetappe for Tsjekkia, som virket mer opptatt av å spare krefter til sluttspillet enn å score enda flere mål mot sjanseløse Norge.

Seks minutter før slutt gjorde imidlertid Tsjekkia ydmykelsen total for Roy Johansens menn da Radim Vrbata satte inn 6-0. Et snaut minutt senere var Tsjekkia på pletten igjen og sørget for utklassingssifrene 7-0. Zbynek Irgl fikk æren av å sette inn det kvartfinaleklare lagets siste scoring.

– Ser du VM sett under ett får likevel Norge godkjent. De vant de tre kampene de i utgangspunktet skulle vinne. Men selvfølgelig er det trist å avslutte VM på denne måten, sa Espen Knutsen i Max-studioet.

Slik startet Norge:

1. rekka: Holøs, Bonsaksen - Hansen, Skrøder, Røymark.
2. rekka:
Trygg, Tollefsen - Holtet, K. A. Olimb, Thoresen.
3. rekka:
Ødegaard, Forsberg - Bastiansen, Roest, M. Olimb.
4. rekka:
Sørvik, Martinsen - Spets, Ask, Dahlstrøm.

Vår reporter livechattet om underveis i Globen. Sjekk livechatten her: