MartinezWeb (Foto: Jon Buckle)
MartinezWeb (Foto: Jon Buckle)

Roberto Martinez: – Vi har gjort det før

Wigan-manager Roberto Martinez har tro på sine gutter mot Arsenal tirsdag kveld.

Se Arsenal - Wigan direkte på TV 2 PL 1 og tv2sumo.no klokken 20.45.

Lørdag var det ekstase i Wigan. Klubben skrev historie og hentet hjem sitt første trofe da Manchester City ble slått 1-0 i FA-cupen.

Tirsdag kveld kan ekstasen bli erstattet av fortvilelse. For alt annet enn seier over Arsenal på Emirates Stadium vil bety nedrykk for Wigan. Etter at de argeste konkurrentene i nedrykkskampen tok poeng i helgen, må de ha seks poeng på sine to siste kamper for å overleve.

– Vi vet at bare to seirer er godt nok. Men det forventet vi. For i disse situasjonene kan du ikke stole på at andre lag gjør deg noen tjeneste. Joda, det ville vært fint dersom det var flere lag vi kunne ta igjen. Men det er fortsatt i våre hender. Tar vi alle seks poengene, så er vi garantert å holde plassen, og det er en stor motivasjon, sier manager Roberto Martinez til The Sun.

Les også: David slo Goliat: Wigan vant FA-cupen på overtid

Arsenal spiller for mesterligaplass
For de møter ikke et lag som mentalt er ferdig med sesongen.

Arsenal har alt å spille for. De må også ha tre poeng for fortsatt å ha kontroll på Tottenham i kampen om den fjerde mesterligaplassen.

– Jeg tror vi må prøve å glemme den utenforstående biten om hvor mye kampen betyr og heller fokusere på det som er bra og hva vi gjør riktig på banen. Hvis vi klarer det så tror jeg sjansen for å vinne kamper øker mye. Når du har fokus på andre ting så kan du ikke fokusere på det du skal gjøre. Derfor må vi prøve å styre kampen. For det blir en tøff kamp mentalt for Wigan også, sier Arsenals Mikel Arteta til klubbens hjemmeside.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Arsenal er i storslag og har bare ett tap på sine 14 siste kamper i Premier League.

– Det er en viktig kamp for begge lag, så vi forventer stor innsats fra begge lag. Vi spiller på hjemmebane og vi ønsker å utnytte den fordelen. Vi er i strålende form. Vi har vært veldig stabil og vi er i en situasjon hvor vi styrer vår egen skjebne og vi har lyst til å avslutte den jobben, sier manager Arsene Wenger til Arsenal.com.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SCORET ETTER 20 SEKUNDER: Theo Walcott fikset Arsenal-seier mot QPR kun 20 sekunder ut i kampen. (Foto: Alastair Grant, © AG. RC**LON**)
SCORET ETTER 20 SEKUNDER: Theo Walcott fikset Arsenal-seier mot QPR kun 20 sekunder ut i kampen. (Foto: Alastair Grant, © AG. RC**LON**)

– Begge lag går for seier
Selv om bare tre poeng er godt nok for Wigan, så tviler Wenger på at gjestene kommer til å storme i angrep når de kommer til Emirates.

– Begge lag må gå for seier, så er det vanskelig å si hva som vil skje, men normalt sett vil det føre til en åpen kamp. Men jeg tror likevel at Wigan vil være tro mot stilen sin, som er basert på et tett forsvar og raske kontringer. Sånn tror jeg det vil bli, fortsetter han.

Og Wigan vet at de har oddsene mot seg etter bare to dagers hvile etter FA-cupfinalen.

– Mentalt er vi sterke etter å ha slått et av topplagene i Europa. Men det er sant det alle sier om at vi ikke har hatt nok tid til å restituere oss for å dra til Emirates å hente poengene. Men vi har gjort det før og vi har synet av 2-1-seieren på Emirates i fjor i bakhodet. Vi gleder oss til å prøve å ta vår egen dobbel, sier Martinez.

Den gangen la Wigan seg bakpå fra start, men fikk større rom til å kontre i enn de hadde forventet. Før det var spilt åtte minutter ledet de 2-0. En ledelse Arsenal aldri klarte å ta igjen.

Les også: Wigan med ny sensasjon

Tror Wigan takler nedrykk
Men skulle de ikke klare å kopiere poengfangsten fra i fjor, så mener Martinez at Wigan er godt rustet for et nedrykk.

– Man har sett det før at klubber som rykker ned fra Premier League må kutte i budsjettet. De mister spillere og må ta kutt økonomisk. Plutselig er det en klubb i problemer. Men det vil ikke skje her. Aldri. Fundamentet er veldig sterkt. Treningsfeltet er på gang og utansett hva som skjer, kommer denne klubben til å bli belønnet i årene som kommer, sier Wigan-manageren til Daily Mirror, og han tror FA-cuptriumfen vil bety mye for klubben.

– Å vinne FA-cupen er et av de øyeblikkene som endrer denne klubbens historie. Det er hvor viktig det er. Den seieren endret oppfatningen av klubben. Fra nå er vi ikke lenger en klubb uten uten noen store trofeer. Vi er nå en klubb med en stor med en historie og det endrer DNA'et for klubben, fortsetter han.

Martinez gir ikke opp før de to siste kampene er spilt.

– For to år siden måtte vi ha seks poeng fra våre to siste kamper og vi klarte det. Så det er noe vi er vant med å gjøre, sier han.

Se Arsenal - Wigan direkte på TV 2 PL 1 og tv2sumo.no klokken 20.45.