Bjørgen
Bjørgen

Bjørgens stikk til Northug: – Ikke glem at kua også har vært kalv

Marit Bjørgens beskjed til Petter Northug jr som vurderer privat satsing

Marit Bjørgen mener at det beste Petter Northug jr. kan gjøre er å fortsette på landslaget. Skidronningen har fått med seg at skikongen vurderer å satse med en privat sponsor i ryggen utenfor konkurransesesong.

– For meg har det aldri eksistert noe slikt alternativ. Landslaget, og da mener jeg laget, er det beste tilbudet for å bli best i verden i langrenn. Her er det løpere som «pusher» hverandre, vi har det beste støtteapparatet som finnes og vi har sponsorer som ønsker at vi skal lykkes. Nei, dette skjønner jeg lite av. Vi er bortskjemte og priviligerte som får satse på denne måten. Dette må Petter svare for selv, sier Marit Bjørgen til tv2.no.

Les: Petter Northug vil ut av landslaget
Les også: Glohett sponsormarked i langrenn: – Har aldri vært med på lignende

– Ikke gunstig
Tirsdagen brukte Marit Bjørgen på Bislett i Oslo der det var Tinestafett.

– Det var friidrettsgruppe på Støren og jeg var så heldig å få være med på Tinestafetten i min barndom, forklarer Bjørgen.

– Hva vil det betyr for et lag dersom en ener som Northug jr. eller du skulle stå utenfor landslaget?

– Det er selvsagt ikke gunstig. Det er viktig å ha en ener å strekke seg etter for de andre. For den som er best er det også viktig å få kjørt seg litt på trening. Og så er det faktisk viktig å huske at kua engang også var kalv, sier Bjørgen.

Enig med Bjørgen? Si din mening i kommentarfeltet!

Vurderer eget lag
Det var i forrige uke at TV 2 kunne avsløre at Petter Northug ønsker å ha en friere rolle i forhold til landslaget og i større grad enn nå å være herre over sin egen hverdag.

Sponsorselskapet Nye Høyder i Trondheim, der blant andre tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal - og pappa John Northug er med, har jobbet frem et opplegg for Northug frem til sesongstart.

Les: Northug går glipp av sesongoppkjøringen: – Han er fortsatt litt småhalt
Les også: Se Northugs vannscooterduell med Marcus Hellner

Selskapet har forhandlet om en sponsoravtale med handelsgiganten COOP. Etter det TV 2 erfarer skal de være villige til å betale et tosifret millionbeløp for en avtale med Northug. En sentral kilde sier til TV2 Sporten at lønnen er «på høyde med en godt betalt fotballproff».

Samtidig har Northugs manager Lars Gilleberg gitt Northug et økonomisk tilbud som kan "matche" Nye Høyders opplegg med COOP. Det er eksisterende sponsorer til langrenn som står bak Gillebergs sponsorpakke. Store aktører som Bama, NorgesGruppen, Asko, og United Bakeries har sagt seg villige til å bla opp pengene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lars-Gilleberg
Lars-Gilleberg

Northugs tredje alternativ er å satse videre på landslaget.