Trener
Trener

Dette er favorittene til å overta etter Mancini

Manuel Pellegrini, José Mourinho og Carlo Ancelotti er bookmakernes favoritter.

Sent mandag kveld fikk Roberto Mancini sparken som Manchester City-manager. Sparkingen kom to dager etter 0-1-nederlaget for Wigan i FA-cupfinalen. Italieneren tar med seg drøyt 60 millioner i fallskjerm.

Han fikk sin sjanse og feilet

Mancini kom til City i desember 2009. Etter 2. verdenskrig er det kun fire Manchester City-managere som har sittet lenger enn italieneren. En rekke eksperter og fotballsynsere rister på hodet over at Mancini får sparken et knapt år etter at klubben tok sitt første ligamesterskap på 44 år.

Var det riktig å gi Mancini sparken? Si din mening og stem!

– Fikk sin sjanse og feilet
Claus Lundekvam er blant dem.

– Jeg er sjokkert. Det er ekstremt merkelig at klubben holder på sånn. Det Mancini har fått til på de årene siden han kom til klubben er utrolig. Han har hentet troféer til klubben. Nå har det ikke gått like bra i år, men det har langt i fra vært noen katastrofesesong, sier Lundekvam til TV 2 Sporten.

Les: Roberto Mancini fikk sparken i Manchester City

Andre er ikke like overrasket. Den tidligere Liverpool-stopperen Alan Hansen mener Mancini feilet i City.

– City sto stille og har ikke forbedret seg. Spillerne Mancini signerte har hatt liten eller ingen innvirkning, og det kan ikke unnskyldes når du akkurat har vunnet en tittel. Han fikk sin sjanse og feilet. Det kan se ut som en streng avgjørelse, men ved å feile å bygge videre på det han hadde oppnådd, var sparken uunngåelig, skriver Hansen i sin spalte i Daily Telegraph.

Heller ikke tidligere City-spiller Danny Mills er imponert av Mancini.

– Mancini ignorerte spillerne fra dag én. Han var manager, han tok avgjørelsene og han gjorde ikke et forsøk på å ha et forhold til spillerne, sier Mills ifølge BBC.

– Når man snakker med spillerne skjønner man at det er mye misnøye i garderoben,legger han til.

Pellegrini høyaktuell
Engelske medier er proppfulle av spekulasjonssaker om hvem som overtar etter Mancini. Manuel Pellegrini er bookmakernes favoritt, men også José Mourinho og Carlo Ancelotti nevnes. Bak trioen er Brendan Rodgers og Rafael Benitez andre aktuelle kandidater.

I går avviste Pellegrini at han blir Citys nye manager.

– Jeg kan kategorisk avvise at jeg er den nye Manchester City-treneren. Jeg har en avtale med Málaga om ikke å snakke med noen, og ingenting er blitt avtalt med et annet lag, sa Pellegrini til Málagas nettsted.

Les: Pellegrini avviser City-ansettelse

Ifølge Daily Mail har City gjort en muntlig avtale med Pellegrini om at chileneren tar over roret på Etihad. Det eneste som gjenstår er at Manchester City betaler en utkjøpsklausul på knapt 30 millioner kroner.

Det som kan stå i veien for Pellegrinis overgang til den lyseblå delen av Manchester er Barcelona-trener Tito Vilanovas helsetilstand. Barcelona ser nemlig på Pellegrini som en naturlig erstatter dersom Vilanova ikke er i stand til å lede Barcelona kommende sesong.

Mancini vil garantert ikke bli arbeidsledig lenge. Han kobles allerede til managerjobben i Monaco. Der får han kanskje jobbe med stjernespissen Falcao.