Mancini fikk sparken på jubileumsdag

På dagen ett år etter at Roberto Mancini (48) ledet Manchester City til seriegull, fikk italieneren sparken som manager i klubben.

I siste serierunde 13. mai i fjor tok City sitt første seriegull på 44 år, men Mancini klarte ikke å følge opp suksessen. Denne sesongen ender uten trofeer etter at laget sviktet i serien, cupene og mesterligaen.

Sist helg gikk Manchester City på en smell i FA-cupfinalen og tapte 0-1 mot Wigan på overtid. I serien tok byrival United gullet, mens City trolig ender på annenplass. Mesterligaen ble en stor skuffelse, og Mancinis mannskap ble slått ut i gruppespillet.

– Til tross for at alle har gjort sitt beste, har klubben mislyktes i å nå noen av målsettingene sine i år, med unntak av å kvalifisere seg til neste sesongs mesterliga, heter det i en uttalelse på Citys nettsted.

Italieneren kom til Manchester City i 2009 da han overtok etter Mark Hughes. I fjor sommer skrev Mancini under en langtidskontrakt som knyttet ham til klubben til 2017. Ti måneder senere måtte han forlate klubben.

Foruten fjorårets seriegull ledet Mancini også laget til FA-cupseier i 2011. Det var klubbens første viktige trofé på 35 år. (©NTB)