Tollefsen er forsiktig optimist

Norges landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen er optimist og tror Norge har en god sjanse til å slå stormakten Tsjekkia i tirsdagens VM-kamp.

– Jeg tror ikke det er et såret dyr vi møter. Begge lagene har nok glemt kampene fra søndag, og for vår del må vi bare ta med oss det vi gjorde i Hviterussland-kampen, sa Ole-Kristian Tollefsen til NTB etter mandagens siste forberedelser foran den viktige VM-kampen mot tsjekkerne.

Med norsk seier tirsdag vil Norge ta seg til kvartfinale på bekostning av ishockey-stormakten som har vunnet VM hele seks ganger siden 1993. Sist gang var i 2010.

– Tsjekkia har et bra lag med mange spillere fra NHL som vet å prestere bra. Men alt presset ligger egentlig på dem. Vi må spille vårt spill og forsøke å bryte dem i midtsonen.

Tsjekkia kan stille med hele tolv NHL-spillere i tirsdagens kamp. Toma Plekanec og Marek Zidlicky ankom Stockholm etter at lagene deres var blitt slått ut av NHL-sluttspillet. Dessuten er laget blitt forsterket av Winnipeg Jets-målvakten Ondrej Pavelec.

– Jeg kjenner mange av dem fra min tid i NHL, og det er spillere jeg har både spilt mot og med. Nå har de også fått med Plekanec og backen Zidlicky. Dessuten er også Jackub Voraceck kommet inn, så de har mange gode spillere på laget, sier Tollefsen. (©NTB)