Jakub Voracek
Jakub Voracek

Tsjekkia-stjerne: – Uakseptabelt om vi ryker ut

Men Jakub Voracek føler seg trygg på at Tsjekkia sender Norge ut av hockey-VM tirsdag.

Stockholm (TV 2 Sporten): Landslagssjef Roy Johansen sa søndag kveld at et tsjekkisk tap mot Norge blir regnet som en skandale i hockeynasjonen Tsjekkia. Da hadde Norge akkurat tapt 1-3 mot Sveits, et tap som gjør kveldens oppgjør til en ren finale om den siste kvartfinaleplassen.

Den tsjekkiske NHL-spilleren Jakub Voracek bekrefter langt på vei Johansens utspill da TV 2 Sporten møtte Philadelphia Flyers-spilleren etter lagets istrening i Hovet mandag kveld.

– Klart presset er på oss. Alle forventer at vi skal gå til kvartfinalen. Men vi har det i våre egne hender og må bare vinne kampen så er det i orden, sier Voracek til tv2.no.

Kjenner Tollefsen
23-åringen, som tidligere har spilt sammen med Ole-Kristian Tollefsen i Columbus Blue Jackets, fremstår selvsikker på lagets vegne og ser ikke tap i Globen tirsdag ettermiddag og tidlig sommerferie som noe alternativ.

– Jeg er sikker på at vi vinner. Det er uakseptabelt om vi ryker ut. Helt klart. Vi må spille hardt og tette igjen defensivt så ordner dette seg. Vi har et erfarent lag som har vært i slike situasjoner mange ganger, sier Voracek.

– Føler dere noe ekstra press foran en slik avgjørende kamp dere i utgangspunktet skal vinne?

– Nei, jeg vil ikke si det. Hvis vi spiller bra, vinner vi. Hvis ikke fortjener Norge å gå videre. Men jeg er sikker på dette kommer til å gå bra for oss. Norge slo oss for tre år siden, men vi har det beste laget på papiret og forbereder oss på samme måte som om vi skulle møtt Canada eller Sverige.

Les: Landslagssjefen: – Skandale for Tsjekkia med tap for Norge
Les også: Tsjekkia henter NHL-spillere før møtet med Norge

Henter forsterkninger
Ett gull og to bronsemedaljer er tsjekkernes fasit fra de tre siste verdensmesterskapene. Etter en haltende start på turneringen i Sverige, har laget nå hentet inn Tomas Plekanec (30) fra Montreal Canadiens og New Jersey Devils-spilleren Marek Zidlicky (36) til kampen mot Norge. Til sammen har duoen over 1.200 kamper i NHL.

– Det er et enormt pluss for oss å få inn dem. Zidlicky er en av de beste defensive spillerne i NHL og i tillegg sterk offensivt. Han vil også bidra i overtall. Plekanec kan spille både i over- og undertall. Det er to fantastiske spillere som gjør laget bedre, mener Voracek.

Keeper Alexander Salak har hatt Marius Holtet, Anders Bastiansen, Ole-Kristian Tollefsen og Martin Røymark som lagkamerater i Färjestad denne sesongen. Han kjenner det norske laget best av alle med tsjekkisk pass.

– Norsk hockey har ikke et stort navn internasjonalt enda, men de har et bra lag med gode spillere i Sverige, som mine lagkompiser, og i KHL. Dette blir ikke lett for oss. Vi har kanskje flest kvalitetsspillere, men nå for tiden er alle kampene i VM tette, sier Salak.

Ser ingen svakheter
Han fleiper med at Norge er favoritter siden de ligger på den viktige fjerdeplassen i forkant av duellen tirsdag, men innrømmer samtidig at laget føler press fra supporterne hjemme i Tsjekkia.

– Turneringen er stor for folket hjemme. Alle følger med. Kanskje jeg blir i Sverige en måned ekstra om vi taper, sier målvakten, som blir Patrcik Thoresens lagkamerat i SKA St. Petersburg neste sesong, og smiler.

Roy Johansen sa søndag kveld at Norge må spille opp mot sitt aller beste, minst, for å ha mulighet til å slå Tsjekkia. Det budskapet gjentok han i møtet med norsk presse utenfor spillerbussen også neste dag.

– De har et lag uten svakheter. Det er katasrofe for dem om de ikke kommer til en kvartfinale. Så lenge det er jevnt vil de få nerver og bli frustrerte. Vi må holde liv i kampen så lenge som mulig og kanskje få det første målet, sier Johansen som var med på å tape mot Tsjekkia på straffer i fjorårets VM-turnering.