Rekdal
Rekdal

Rekdal varsler opprydning i VIF-stallen

Kjetil Rekdal innrømmer at den svake sesongstarten har fått ham til å tenke.

VALLE ( TV 2): Før Kjetil Rekdal ga seg som trener i Vålerenga i 2006, uttalte han at han ikke orket å reise rundt i Norge å bli «pissa på» av motstanderne. Men han opplever situasjonen annerledes i dag, sju år etterpå.

– Den gangen var vi Norges beste lag, situasjonen kan ikke sammenlignes, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

– Men det er vel fortsatt ikke greit å bli «pissa på»?

– Nei, selvfølgelig ikke. Det er klart at det gjør noe med oss, innrømmer Rekdal.

Les: Rekdal: – Jeg har null sympati for Aalesund
Les også: Kjetil Rekdal ber Aalesund prate mer om seg selv

Varsler rydding
Han innrømmer nemlig at han blir preget av motgangen. Og at det kan få konsekvenser for spillerstallen.

– Man lærer ganske mye av de spillerne du har også, hvem av dem som virkelig står opp, hvem som virkelig vil være med på den kursen man har staket ut, sier Rekdal, før han legger til.

– Jeg kan jo si at hvis vi må rydde såpass tøft i år, og er et godt tippeligalag som er med i toppen fra 2014, så får det være konsekvensen av det. Kontra det å kjøre på og tro at det skal bli bra, så blir det to middels sesonger.

Kaptein Christian Grindheim er langt på vei enig i at spillerne ikke har levert godt nok, og mener at Rekdal ikke alene kan ta ansvaret for de svake resultatene.

– Jeg tar min del av ansvaret. Jeg har ikke fått gruppa til å prestere slik som vi vil. Selvfølgelig har vi alle et ansvar. Og det vet alle også. Det er ingen som skal gjemme seg vekk. Her må alle brette opp ermene og ta støyten, sier Grindheim til TV 2 Sporten.

– Når snur det?

– Jeg tror det snur snart. Forhåpentligvis allerede 16.mai mot Tromsø.

Les: Rekdal intervjues av Kongsvingerguiden
Les: Se straffekongen Rekdal bomme mot Freddy dos Santos

Står på sitt
Rekdal har fått massiv kritikk fra flere for at han gikk ut da han tok over for Martin Andresen, og hevdet at Vålerenga-spillerne var for dårlig trent. Aftenpostens skribent, Erlend Nesje, kalte ham feig. Og kritiske røster hevder at Rekdal gjorde dette for å kunne rettferdiggjøre dårlige resultater. Rekdal fnyser av dette, og mener det han sa aldri var ment som en kritikk av forgjengeren.

– Dette har ingenting med kritikk av Martin Andresen å gjøre. Jeg vil presisere det. Det handler om bevisstgjøring av spillerne. At du har ansvar for at du er godt nok forberedt, at du etterlever det som kreves for å lykkes i fotballen. Du kan snu og vende på det så mye du vil, men det er en fysisk sport. Og da må den biten være på plass for at alt det andre skal fungere. Det har aldri vært ment som kritikk mot Martin Andresen, han satte i gang en masse prosesser her som var viktige, så får vi som er her nå prøve å bygge det videre. Og heller prøve å endre på noe av det som ikke var bra, sier han.

Han står knallhardt på at laget ikke var godt nok trent da han tok over.

– Utgangspunktet vi hadde i januar var at spillerne hadde for lav kapasitet til å tilfredsstille de kravene som trengs for å vinne kamper hele tiden. Og det er det nivået vi vil opp på. Hvis du sammenligner oss med Strømsgodset, så er det et langt steg opp dit for oss nå. Og det skal det ikke være.