tittoo
tittoo

Britisk puppetrend på full fart til Norge

– Ikke så mange nordmenn har hørt om «tittooing». Men det har de nok snart.

Tittooing er en trend som vokser seg stadig større.

Prosedyren, som har fått navnet takket være kombinasjonen «tit» og «tattoo», går ut på å kosmetisk tatovere brystvorten og området rundt.

Noen vil gjøre dem mørkere, mens andre vil at de skal ligne på hjerter og stjerner.

I anmarsj

Ifølge The Sun, er dette en av de største skjønnhetstrendene i Storbritannia akkurat nå.

– Hver femte klient spør om jeg kan tatovere brystvortene deres, sier den britiske hudpleieren Kelly Forshaw ved Medics London til The Sun.

Skal vi tro norske hudpleiere som utfører kosmetiske tatoveringer, er det ikke lenge til norske kvinner også spør om det samme.

– Ikke så mange nordmenn har hørt om «tittooing». Men det har de nok snart, sier linergist og makeupartist Hege Treiborg ved Oslo Linerklinikk til tv2.no.

Les også:Risikerer 12 års fengsel etter dette Instagram-bildet

Derfor tatoveres de

Tre kvinner har toppløst stått fram i The Sun og fortalt hvorfor de har fått brystvortene sine kosmetisk tatovert.

hege
hege

De sier at de ønsket å føle seg mer sexy, mer feminine – og at brystene ser mer spretne ut etter at brystvorten er blitt mer definert.

Forshaw sier til nettstedet at mange ønsker å forme området rundt brystvorta - areola - rundere, eller å gjøre den om til helt andre former ...

– Vi kan lage en perfekt, rund brystvorte. Vi kan få bryster til å se mer spretne ut, og rette opp eventuell asymmetri, eller høyne den naturlige plasseringen av brystvorten. Jeg har noen klienter som har spurt etter hjerte- og stjerneformede brystvorter. Det er ganske annerledes. Det ser fantastisk ut!

Les også: 30 operasjoner senere, så den japanske jenta slik ut

artikkelen fortsetter under bildet

tatovering
tatovering

Vanlig etter brystrekonstruksjon

Kvinner som har hatt brystkreft og derfor fjernet brystene, ønsker ofte å få dem rekonstruert. Da har Hege Treiborg kosmetisk tatovert «nye» brystvorter på dem.

– Jeg har hatt noen få tilfeller av kvinner som har «normale» bryster, men som har veldig lyse brystvorter og derfor ønsker å gjøre dem mørkere. Vanligvis gjør vi jo dette på kvinner som for eksempel har hatt brystkreft, og som trenger å få rekonstruert brystvortene sine.

Treiborg forklarer at de få tittooing-klientene hun har hatt, har betalt rundt 2500 kroner for behandlingen.

– Hud tar opp farge litt forskjellig. Noen er innom én gang, andre må komme to ganger for å få ønsket resultat. Er 2500 kroner billig? Jeg har kanskje priset meg litt billig, sier hun og ler.

– Tror det blir ei greie

– Det kommer nye trender hele tiden. Men dette er jo ikke akkurat det samme inngrepet som å få silikonbryster eller større rumpe. Dette er kosmetisk tatovering. Så folk blir bevisstgjort på at noe slikt finnes, så blir det gjerne en trend. Resultatet blir veldig pent. Så ja, jeg tror det kommer til å bli ei greie når folk får vite om det.

«It’s the fashion»

I Storbritannia kan prosedyren koste opp mot 12.000 kroner, skrev The Telegraph i april. Gail Proudman driver en skjønnhetsklinikk i Liverpool, og han tatoverer brystene til mer enn tre kvinner i uken.

– Jenter får dem laget slik at de kan gå rundt toppløse eller skifte klær i bytterom uten å bli flaue. De kan få massasjer og spraytans og dra på ferie med partneren sin uten å være bevisste på kroppene sine, sa han til The Telegraph i april.

Og:

– Mange vil gjerne gjøre brystvortene mørkere. It’s the fashion.

– Bekymringsfullt

Hudpleier Danielle Price sier at de fleste klientene som spør etter tittooing, er mellom 18 og 25 år.

– Noen jenter kommer til meg og sier at kjærestene deres vil like det. Det er bekymringsfullt at de gjør det på grunn av dette – at jentene ikke gjør det fordi de selv ønsker det. De unge blir så opphengt i ting. Det er egentlig ganske trist, sier hun til nettstedet.