Gus Poyet (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Gus Poyet (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Brighton er forberedt på straffedrama

– Nøkkelen for en manager er å vite hvem som er klar for å ta straffe, sier Gustavo Poyet før kveldens kamp om opprykksfinale.

Se Brighton-Crystal Palace direkte på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no klokken 20.45.

Det første møtet mellom Crystal Palace og Brighton endte 0-0 på Selhurst Park.

Mandag kveld skal det avgjøres hvilket av lagene som møter Watford på Wembley til kamp om en plass i Premier League neste sesong.

Har trent på straffer
Blir det Gianfranco Zola mot Gustavo Poyet eller Ian Holloway?

Brighton-manager Poyet er klar over at det fort kan ende uavgjort igjen, og uten noen bortemålsregel, så kan det blir straffespark som avgjør hvem som går videre.

Les også: Filmet seg til straffe på overtid, bommet og Watford kontret seg til playoff-finale

Poyet var selv en meget habil straffetaker, og de siste dagene har han latt spillerne sine trene på straffespark.

– Det er normalt å gjøre det. Jeg mener det er fornuftig. Men kan du gjenskape presset? Nei. Kan du sette keeperen du skal møte i mål? Nei. Det er mye du ikke kan trene på, men du kan i det minste la de som har størst sjanse for å være på banen få trent litt, sier han til The Argus.

– Vil ikke være i situasjonen
Poyet vet at forberedelser er viktig også for ham.

– Spillerne har snakket om hva de foretrekker. Nøkkelen for en manager er å vite hvem som er klar for å ta straffespark, hvem som ikke vil, hvilket straffespark de foretrekker å ta. Fotball er utrolig. Du tror kanskje at alle ønsker å ta et straffespark, og at det er det samme om de tar første eller femte. Nei, de gjør ikke det. Vi er alle forskjellig. Det er både straffetakere og folk som ikke tar straffespark som ikke vil være i den situasjonen. Så vi har jobbet litt med det, sikkert som alle andre, men ikke så mye at situasjonen har gjort oss paranoid, sier uruguayaneren.

Men Brighton må tåle et favorittstempel når Crystal Palace gjester Amex Stadium.

Gjestene kommer uten to av nøkkelspillerne sine.

Toppscorer Glen Murray og stortalentet Jonathan Williams ble begge skadet i fredagens oppgjør og er uaktuelle til mandagens kamp.

Se Brighton - Crystal Palace direkte på TV 2 Sport Xtra og tv2sumo.no klokken 20.45.