Hushovd slet i varmen

Thor Hushovd fikk det tungt i varmen på åpningsetappen i Tour of California i sykling søndag.

BMC-proffen endte på 120.-plass på den 120 kilometer lange etappen. Han var snaut 20 minutter bak vinneren. Hushovd og co. måtte takle en temperatur på over 35 grader søndag.

– Dette var de verste forholdene for meg. Jeg liker å starte med 20-25 grader og bli vant til det. Det var et stort sjokk for meg, men det blir bedre i løpet av noen dager. Det er planen min. Å komme meg gjennom de varme dagene, så vet jeg at det blir bedre når det blir kjøligere og jeg er vant til varmen, sa Hushovd til BMCs nettsted.

Nederlandske Lieuwe Westra spurtet til seier på første etappe. Vacansoleil-rytteren gikk i brudd sammen med spanske Francisco Mancebo cirka fem kilometer før mål. 300 meter før mål lå Mancebo i front, men Westra tok seg forbi og var best i spurten.

Peter Sagan vant massespurten i hovedfeltet og kom i mål på tredjeplass. Slovaken fikk girproblemer fem kilometer før mål.

Søndagens etappe var 165,1 kilometer. Mandag venter en ny dag i varmen. På den 200 kilometer lang etappe fra Murrieta til Greater Palm Springs kan temperaturen komme opp i 42 grader. Rittet vil så flytte seg nordover i California, og temperaturene vil ikke være like høye. Tour of California avsluttes søndag. (©NTB)