Tone Damli gråter
Tone Damli gråter

Se videoen som får Tone Damli til å bryte ut i gråt

– Det knakk helt sammen for meg!

Under kveldens direktesending av «Idol gir tilbake» fikk Tone Damli Aaberge (25) en uventet overraskelse.

«Idol»-dommeren satt i Plan Norges telefonpanel for å verve nye faddere, da programleder Solveig Kloppen viste henne en video hun sent vil glemme.

Tone fikk nemlig en personlig hilsen fra Sierra Leone og sitt eget fadderbarn Yontha, som hun møtte for første gang i 2009.

– Er det henne? Åh, fy fader! Dette hadde jeg ikke ventet i det hele tatt, utbryter Tone mens tårene triller nedover kinnene.

Se innslaget fra Sierra Leone og Tones reaksjon ovenfor.

– Jeg ble helt tatt på senga!

Det var ikke bare Sogndals-jenta som begynte å gråte. Kloppen måtte nemlig også ty til tårene da hun intervjuet dommeren.

Tone Damlis fadderbarn Yontha (Foto: TV 2)
Tone Damlis fadderbarn Yontha (Foto: TV 2)
Når tv2.no møter Damli Aaberge etter sending, forteller 25-åringen at hun ble fullstendig overrasket over den gripende videoen.

– Jeg ble helt tatt på senga! Jeg så ikke den komme i det hele tatt. Hun var to år da jeg møtte henne og hun og familien var fullstendig hjelpesløse. Da er det innmari kjekt å se at det faktisk funker og at det går bra. Jeg ble veldig rørt! Når du får en sånn personlig hilsen fra noe så fantastisk lite og søtt så... Ja, det knakk helt sammen for meg, sier hun.

Bli Plan-fadder her!

– Jeg har sett hvor vondt folk har det

I 2009 var Tone i Sierra Leone og fikk sitt da to år gamle fadderbarn gjennom Plan Norge, men har ikke møtt henne siden det. Nå har Yontha blitt seks år gammel og lever et godt liv takket være støtten fra Tone.

Tone med fadderbarnet sitt
  i 2009 (Foto: Plan Norge)
Tone med fadderbarnet sitt i 2009 (Foto: Plan Norge)
– Jeg har vært en Plan-ambassadør i mange år nå og jeg vet hva det går ut på. Jeg har vært dere nede og sett det, og det gjør det enda lettere å få folk til å bli Plan-faddere. For jeg har sett hvor vondt folk har det, og jeg har sett at det hjelper det man gjør. Jeg har sett utallige skoler som har blitt bygd opp av Plan, så det er klart man skal velge å fronte det, sier hun.

Se også: Slik har du aldri sett Stian Blipp før

– Viktig å bruke kjendisstatusen

Hva tenker du om å bruke din kjendisttatus for å verve flere faddere?

– Det tenker jeg er viktig. Jeg vet ikke om det funker men forhåpentligvis gjør det det. Jeg prøver i alle fall å bidra på min måte, og Plan er en av de tingene jeg er opptatt av å fronte, sier 25-åringen.

Bare i løpet av kvelden har 6800 nye faddere registert seg hos Plan. Det synes sangeren er stor stas.

– Det er fantastisk! Jeg vet ikke hva slags mål, forventninger eller forhåninger de hadde men 6800 er mange folk, sier hun.

Mandag formiddag opplyser Plan Norge overfor TV 2 at det totalt ble registrert 7300 faddere iløpet av sending.

Se video fra da Tone besøkte fadderbarnet sitt i 2009 her: