PSG seriemester for første gang på 19 år

Jérémy Menez ble den store helten da Paris Saint-Germain slo Lyon på bortebane søndag. Seieren sikret klubbens første franske seriemesterskap siden 1994.

PSG har ventet lenge på å gjeninnta toppen av fransk fotball, men søndag kunne Carlo Ancelottis menn slippe jubelen løs. Med to serierunder igjen er serietoer Marseille sju poeng bak og uten sjanse til å ta igjen hovedstadslaget.

Menez scoret kampens eneste mål etter 53 minutters spill. Det kom etter godt spill av Thiago Motta og Zlatan Ibrahimovic. Sistnevnte ga nøkkelpasningen til Menez, som enkelt kunne sette 1-0 lavt under Lyon-keeper Anthony Lopes.

PSG ble seriemester på en kveld der laget gjorde nok til å vinne kampen. Jevnt over var gjestene best i alle faser av spillet.

Mot slutten ropte Lyon-spillerne på straffe da Motta så ut til å være borti ballen med hånden. Dommeren grep ikke inn, noe som førte til mye aggresjon de siste minuttene. Lyon kjemper for å beholde tredjeplassen som gir mesterligakvalifisering. Klubben har et forsprang på tre poeng ned til Lille.

Merittlisten til Ibrahimovic er imponerende. Med søndagens triumf har svensken blitt seriemester i fire land; Nederland (Ajax), Italia (Inter og Milan), Spania (Barcelona) og Frankrike (PSG). Totalt har han vunnet åtte seriemesterskap. (©NTB)