Barcelona (Foto: JAVIER BARBANCHO/Reuters)
Barcelona (Foto: JAVIER BARBANCHO/Reuters)

Atlético-selvmål ga Barcelona-seier

Katalanerne feiret seriemesterskapet med 2-1-triumf.

Atlético Madrid-Barcelona 1-2:

Barcelona ble kåret til seriemester i Spania etter Real Madrids poengtap mot Espanyol lørdag. Søndag feiret de det med 2-1-seier over Atlético Madrid.

Diego Simeone og hans Atlético har gitt byrival Real Madrid hard kamp om 2.-plassen denne sesongen, men måtte etter El Derbi-tapet for noen uker siden innse at 3.-plassen var det mest realistiske.

Mot Barcelona søndag viste Madrid-laget at det har mye kvalitet. Radamel Falcao, som har vært linket til blant andre Chelsea og Monaco, satte inn 1-0 etter 51 minutter med sin presise høyrefot.

Barcelona brukte alle sine tre bytter tidlig og måtte fullfør kampen med ti mann da Lionel Messi måtte av banen med skade. Likevel stoppet ikke det de nybakte seriemesterne.

Først satte Alexis Sánchez inn utligningen etter 72 minutter. Deretter fullførte Barcelona snuoperasjonen etter et godt angrep som ble rundet av med en avslutning som gikk via låret til hjemmespilleren Gabi og i mål.

Atlético Madrid ligger dermed fortsatt ni poeng bak storebror Real, noe som betyr at Real Madrid er sikret sølvet. Atlético har selv sikret sin 3.-plass med en luke på 13 poeng ned til Valencia. (©NTB)