USA klar for VM-kvartfinale

USA er klar for kvartfinale i ishockey-VM etter 3-0-seieren over Tyskland søndag.

Fra før var vertsnasjon Finland videre fra Helsingfors-gruppen. Etter seks kamper topper USA med 15 poeng, mens finnene er ett poeng bak.

Amerikanerne la tidlig grunnlaget for søndagens seier i første periode. Bobby Butler åpnet med et mål i overtallsspill etter 2.39 minutter, mens Paul Stastny doblet ledelsen to minutter senere.

Tyskland hadde lite å stille opp med. Litt over halvveis ut i siste periode la Stephan Gionta på til 3-0.

Russland sto med to strake tap for Frankrike og Finland, men slo søndag tilbake med 3-1 over Slovakia. Dermed er også russerne på full vei mot en kvartfinale. Tittelforsvareren står med tolv poeng så langt.

Alexander Radulov og Ilja Kovaltsjuk sørget for en tomålsledelse i midtperioden. Slovakia fikk en redusering like før den andre pausen, men Russland trygget seieren ved Denis Denisov etter 44.48 minutter. (©NTB)