GULT FOR FILMING: Jo Inge Berget gikk i bakken inne i Sandes Ulfs sekstenmeter, men fikk ikke straffespark.
GULT FOR FILMING: Jo Inge Berget gikk i bakken inne i Sandes Ulfs sekstenmeter, men fikk ikke straffespark.

Solskjær forsvarer Berget: – Har fått streng beskjed om ikke å filme

Tabelljumbo Molde spilte uavgjort mot Sandnes Ulf.

SANDNES (TV 2 Sporten): De to bunnlagene i Tippeligaen møttes til dyst på Sandnes idrettspark søndag, og førsteomgangen mellom Sandnes Ulf og Molde vitnet om to lag uten bøtter av selvtillit.

– Luktet Adeccoligaen
Etter noen friske åpningsminutter ble det skapt få målsjanser, med unntak av Daniel Chima Chukwus enorme mulighet etter 25 minutter. 22-åringen ble spilt kliss alene med Ulf-keeper Sean McDermott av Jo Inge Berget, men spissen skjøt svakt til side for mål.

En Molde-supporter oppsummerte de første 45 slik til TV 2 Sporten:

– Det luktet litt Adeccoligaen av dette. Hadde Chima hatt skuddfoten til Ole Gunnar Solskjær hadde vi vært topp tre på tabellen.

For øvrig måtte begge lags kapteiner gi seg med skade før hvilen; både Aksel Berget Skjølsvik og Daniel Berg Hestad måtte ut med skade.

Andre omgang tok seg noe opp, og både Mattias Moström (til side for mål) og Tommy Høiland (stolpen) var nære ved å tegne seg på scoringslista.

På overtid fikk også Bjørnar Holmvik testet skuddfoten, men Molde-keeper Ørjan Nyland vartet opp med en fantastisk redning - og fikk slått til corner.

– Vanskelig å forklare den redningen, jeg ser utgangen sent og bare hiver meg. Det var godt å holde nullen, og særlig når det er uavgjort på slutten der var det fint å redde den, sier Nyland.

– Jeg kjente da skuddet forlot foten at den ikke kom til å gå inn - den gikk for rett på mål. Molde henter gode keepere, så den bør han ta, smiler Holmvik.

Se referat fra kampen under:

718149

Like etter fikk Marius Helle sjansen til å stupheade inn seiersmålet, men ballen skled av hodet på spissen.

Det reddet også poenget for gjestene, som dermed tar poeng i tredje kamp på rad, men fortsatt ligger sist på tabellen med seks poeng. Ulf klatrer over streken i den uhyre jevne Tippeligaen, og er nummer 13.

Les også: Brann-selvmål da Godset befestet tabelltoppen

Solskjær støtter Berget
Jo Inge Berget fikk gult kort for filming timen ut i kampen, men Ole Gunnar Solskjær forsvarer angrepsspilleren sin.

– Dommeren må ikke gi gult kort selv om det ikke er straffe.

I fjor måtte Jo Inge Berget stå skolerett i Molde-garderoben og unnskylde seg etter å ha filmet i serieåpningen mot Strømsgodset.

Mot Sandnes Ulf fikk han igjen en advarsel av dommeren etter å ha falt i feltet i en situasjon med Anel Raskaj.

– Det kan godt være at det ikke var straffe, men han trenger ikke å gi meg gult for det, sier en oppgitt Berget til TV 2 Sporten.

– For Jo Inge Berget har slutta å filme?

– Ja, det har han.

Ole Gunnar Solskjær gir 22-åringen full støtte etter kampen.

– For å være helt ærlig så jeg ikke situasjonen så godt, men det skal ikke være gult kort hver eneste gang det ikke dømmes straffe, sier manageren til TV 2 Sporten.

– Jo Inge har fått streng beskjed om å ikke filme, så det regner jeg med at han ikke gjør. Han kom til meg rett etter kampen og spurte hvorfor han får gult kort.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

Også Anel Raskaj skjønner frustrasjonen over det gule kortet.

– Vi er borti hverandre og han faller litt lett syns jeg, men det var strengt å gi gult kort i den situasjonen, sier Raskaj.

Sandnes Ulf kjørte kampen på slutten, og kunne avgjort da både Bjørnar Holmvik og Marius Helle kom til store sjanser på overtid.

Skuffet over ett poeng
Derfor var det mye skuffelse å spore i den lyseblå hjemmegarderoben.

– Ut i fra den avslutningen vi har på kampen så er jeg misfornøyd med at vi ikke tar tre poeng i dag, sier Asle Andersen til TV 2 Sporten.

– Vi står på helt inn og er bedre enn Molde i dag, men vi trenger å avgjøre disse jevne oppgjørene, sier treneren etter Ulfs femte hjemmekamp for sesongen uten seier.

– I utgangspunktet er ett poeng mot Molde et resultat vi er fornøyde med før avspark. Men med de sjansene vi har så er det veldig bittert at vi ikke vinner. Jævlig bittert, sier Bjørnar Holmvik.

– Vi er veldig skuffa. Vi spiller bra og skaper masse sjanser, mens Molde ikke skaper en dritt, så da er vi skuffa, sier Tommy Høiland.

Jærens solkonge var ikke videre fornøyd da han ble byttet ut. Glosene mot benken var ikke av det pene slaget, og han sparket ut i lufta da han hadde gått av banen.

– Jeg er aldri fornøyd med å bli byttet ut, sier han kort.

– Såpass takhøyde skal det være, Tommy viser bare at han har lyst til å bli værende utpå der, sier Asle Andersen.