sveits_ (Foto: JONATHAN NACKSTRAND, © JNK/agz)
sveits_ (Foto: JONATHAN NACKSTRAND, © JNK/agz)
Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND, © JNK/abm)
Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND, © JNK/abm)

Norge misbrukte første kvartfinalesjanse: – De var bedre enn oss i alt

Canada la til rette for en norsk jubelkveld, men Norge var sjanseløse mot Sveits.

Norge - Sveits 1-3

Stockholm (TV 2 Sporten): Canada slo Tsjekkia 2-1 i Globen søndag og sørget med det for at Norge ville være klare for kvartfinale i VM med seier over Sveits.

Men gruppelederen imponerte stort fra første dropp og ledet fullt fortjent 2-0 etter første periode. 2-0-målet kom etter en kontring der Norge mistet pucken i spill fem mot fire.

– De var bedre enn oss i alt. Vi klarte ikke vinne nok dueller, vi ble for lette og ga dem for mye rom i midtsonen. De kom med mye fart inn i vår sone og satte oss under hardt press. Det tar på i lengden, sier Patrick Thoresen til tv2.no.

Alt så håpløst ut da Sveits økte til 3-0 25 sekunder før andre pause, og selv om Ole-Kristian Tollefsen reduserte fire minutter i siste periode, var Norge i realiteten aldri i nærheten av å ta poengene som ville sende Tsjekkia ut av VM og Norge til kvartfinale.

– Det føltes som de var seks spillere der ute. De var over oss hele tiden. Jeg tror Sveits hadde slått de fleste om de spiller som i kveld. Vi ble rundspilt til tider, sier kaptein Tollefsen.

– Det er enkelte ting vi må være best på selv om vi kanskje ikke har det beste laget på papiret, men Sveits var best i alt. Jeg følte jeg aldri kom i gang. Noen dager vil det seg ikke, sier backen Jonas Holøs.

Kan bli avgjørende
Tsjekkia står med åtte poeng etter seks kamper mens Norge har ni etter tapet mot Sveits. Det betyr at tirsdagens møte mellom de to landene blir en ren finale om den siste kvartfinaleplassen.

– Jeg hadde håpet Sveits skulle slippe seg ned etter fem gode kamper ,men de mener selv de spilte sin beste periode her borte i første periode nå. Da måtte vi bruke mye energi på å holde dem unna. Vi må bare innrømme at vi møtte et bra lag. Vi kunne kommet inn i kampen i tredje periode, men klarte ikke å skape noe særlig, sier landslagssjef Roy Johansen.

De norske spillerne fulgte nøye med da Canada tok ledelsen ved Eric Staal i overtall etter ni minutters spill i Globen søndag ettermiddag, men Tsjekkia var bra med i kampen og utliknet tre minutter før første pause ved Petr Koukal.

Tsjekkia fikk sjansen til å spille fem minutter i overtall etter at Luke Schenn røk ut med matchstraff, men rotet bort muligheten ved å pådra seg en tominutter og sløse foran mål. Sju minutter ut i siste perioden gikk Jeff Skinner rundt mål og plantet 2-1 under målvakt Pavelec.

Oppgitt trener
Vel vitende om tap kan bety VM-exit satset tsjekkerne offensivt i sluttminuttene, men havnet i trøbbel da Ladislav Smid ble utvist tre minutter og 17 sekunder før slutt. Tsjekkia red av utvisningen og tok ut målvakten de siste 50 sekundene uten å skape noe som helst foran Mike Smith som ble kåret til Canads beste.

– Jeg er ikke fornøyd med at vi scoret bare ett mål og at vi misset sjansene i andre periode. Dommerne var ikke like gode som begge lagene, sier Tsjekkia-trener Alois Hadamczik på pressekonferansen etter kampen.