John Arne Riise (Foto: TV 2)
John Arne Riise (Foto: TV 2)

Riises første tv-intervju etter landslagsexiten: – Hadde sett for meg en annen avslutning

Men John Arne Riise angrer likevel ikke på valget.

Craven Cottage/Bergen (TV 2 Sporten): John Arne Riise overrasket et samlet Fotball-Norge med nyheten om at han gir seg på landslaget.

Fulham-spilleren sendte kun ut en pressemelding og lot seg ikke intervjue av noen medier om saken.

Etter søndagens seriekamp mot Liverpool snakket likevel Fulham-spilleren til tv2.no.

– Jeg hadde sett for meg en annen avslutning, men det kom til et punkt hvor jeg synes nok var nok. Jeg tok et valg og det er tatt. Og jeg har vært lettere siden det, og jeg føler virkelig jeg er friere nå. Jeg kan se fremover, nyte livet og fokusere på klubbfotball de neste fire-fem årene, sier Riise.

Se intervjuet med John Arne Riise i videovinduet øverst!

Les også:Siem om Riise: – Forsto ikke det han sa var galt
Les også:TV 2-ekspertene forundret over manglende Riise-dialog
Les også: Hangeland om Riise: – Overraskende

– NFF vil gi meg en hyllest
På spørsmål om hvorfor han kom til den beslutningen, bare kort tid etter at han uttalte at han skulle fortsette ut den pågående VM-kvaliken, sier han:

– Man får bare en feeling og tar valget. Jeg gjør ting som føles riktig der og da, og det står jeg for. Jeg har fått støtte fra familie og venner og det er viktig for meg. Hva folk der ute synes og skriver bryr jeg meg ikke om. Jeg har lært å ikke bry meg om det såkalte eksperter skriver, sier Riise med et smil.

Selv om han ikke akter å ikle seg Norges landslagsdrakt som spiller igjen, så håper likevel 32-åringen på en fin avslutning på Ullevaal.

– Jeg har fått høre fra NFF at de vil gi meg en hyllest, men jeg vet ikke noe om hvor eller hvordan, sier han.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Riise på laget? Spill Premier League-manager!

Riise med stikk til Fulham-fansen
For Riise ble for øvrig kampen mot gamleklubben Liverpool av den spesielle sorten. Rødluggen ble nemlig hyllet av Liverpool-fansen etter at han kom innpå som innbytter mot slutten av kampen.

Etter kampen valgte Riise å takke Liverpool-fansen for støtten, noe som ikke falt i god jord hos enkelte Fulham-supportere. Riise - som nylig gjorde Twitter-comeback - fikk nemlig kritikk av noen Fulham-tilhengere for gesten.

Riise valgte å gi svar på tiltale.

– Forstår ikke at noen kan stille spørsmål om min kjærlighet til klubben, bare fordi jeg takket LFC-fansen etter at de dro sangen min. Wow! Skrev han til mikrobloggtjenesten.

Riise gledet seg i hvert fall stort over at Liverpool-fansen husket sin gamle helt.

– Det er fantastisk at en spiller som har vært borte i nesten fem år får en slik mottakelse. Det gir meg frysninger. Det er noe jeg kommer til å ta med meg etter at karrieren er over, sier han til tv2.no.