Orpik sendte Penguins videre

Backen Brooks Orpik scoret 7.49 minutter ut i forlengningen og sendte Pittsburgh Penguins til kvartfinale i NHL-sluttspillet med 4-3-seier borte mot New York Islanders lørdag.

– Det føltes flott. Jeg scorer ikke så ofte, sa Orpik, som har bare 12 mål på ni sesonger i NHL. Lørdagens scoring var hans første i en sluttspillkamp.

Jevgenij Malkin hadde assist både på utligningsmålet vel fem minutter før slutt og på vinnermålet. Fra en posisjon bak mål passet Malkin til Tyler Kennedy, som fant Orpik. Hans slagskudd fra blålinjen endte i mål bak Jevgeni Nabokov.

Tomas Vokoun voktet Penguins-målet i stedet for Marc-Andre Fleury, og han imponerte med 35 redninger. Islanders vant skuddstatistikken 38-21, men greide ikke å tvinge fram en sjuende og avgjørende kamp søndag.

Det var 16. kamp i 1. runde som gikk til forlengning, og dermed er NHL-rekorden fra i fjor tangert. Penguins møter Ottawa Senators i kvartfinalen. (©NTB)