RØRT: Prins William og Kate Middelton takker for det store engasjementet rundt dagen deres. Fotografen Mario Testino har tatt nye bilder av Will og Kate. (Foto: Mario Testino/Ap.  )
RØRT: Prins William og Kate Middelton takker for det store engasjementet rundt dagen deres. Fotografen Mario Testino har tatt nye bilder av Will og Kate. (Foto: Mario Testino/Ap. )

Kate Middeltons termin avslørt

– Ingenting kunne passe bedre, sier en fornøyd kongeekspert, Kjell Arne Totland.

Det har vært den mest bevoktet hemmeligheten rundt hertuginnen av Cambridge sin graviditet - dagen da den kongelige babyen er ventet å bli født.

Men i dag kan Daily Mail online avsløre at hertuginne Kate har termin lørdag 13. juli.

– Jeg vet selvsagt ikke hvilke kilder Daily Mail har for sine påstander i denne saken, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland og legger til:

Kjell Arne Totland n01 (Foto: TOM HANSEN, © TV 2)
Kjell Arne Totland n01 (Foto: TOM HANSEN, © TV 2)
– Men hvis de holder stikk - og Kate virkelig skulle føde helgen 13. - 14. juli, kunne ingenting passe bedre, sier han.

– For akkurat den helgen feirer man nemlig at det er 60 år siden barnets oldemor, dronning Elizabeth, ble kronet i 1953!

Kongehusekspert Kjell Arne Totland: – Hele Storbritannia er i lykkerus

Sliter med svangerskapskvalme

Helt siden Kate i hui og hast ble fraktet til King Edward VII sykehus med alvorlig svangerskapskvalme i desember, har spørsmålet rundt fødselen svirret.

På grunn av hennes sykdom, ble kongehuset tvunget til å kunngjøre at hun ventet barn før hun hadde gjennomgått 12-ukers-undersøkelsen.

Gravide Moholt har samme sykdom som Kate Middleton

Nær venn avslører

Ifølge Daily Mail, er det en venn av paret som har avslørt datoen.

«Noen av Kate og William sine nærmeste venner var på en grillfest hos en venn av den kongelige familien. De snakket alle om det faktum at Kate venter babyen den 13. juli. Alle var veldig spente», skriver nettavisen i dag.

Les mer om de kongelige på Kjell Arne Totlands blogg.