Skrøder (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Skrøder (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Slik hyllet landslaget jubilanten i natt

– Det er alltid hyggelig å være sammen med dere, sa Per-Åge Skrøder i sin tale på nattens jubileumsmiddag.

Stockholm (TV 2 Sporten): Ved midnattstider, rundt en og en halv time etter kampslutt i Globen, ble Per-Åge Skrøder klappet inn på spillerhotellet på Södermalm i Stockholm.

Etter en rask matbit fikk Modo-løperen blomster av visepresident i Norges Ishockeyforbund, Morten Lillehagen, som et bevis på at han nå har 100 offisielle landskamper for Norge.

Lagkameratene sang «Per-Åge Skrøder» og ropte på tale. Lettere brydd stilte sarpingen seg opp foran landslagsspillerne, støtteapparatet og norsk presse som fikk være tilstede under seansen. Men den korte talen handlet lite om ham selv, og mest og kompisene.

– Det er alltid hyggelig å være med dere guttene. Jeg setter stor pris på å være sammen med dere. Det var greit å få en seier også slik at vi er med i racet om en kvartfinale. Så...ja, sa Skrøder og satte seg.

– Stas
Spilleren med flest poeng av alle utlendinger i svensk eliteserie gjennom tidene ble så geleidet bort til et bord med tre kaker dekorert med tallet «100».

– Klart dette er litt stas. Når jeg er midt oppe i dette tenker jeg ikke så mye på det, men det er jo hyggelig. Vi vant jo i tillegg så det er en bra dag. Bra timing, sier Skrøder til TV 2 Sporten.

34-åringen er kledelig beskjeden og er nok en gang mer opptatt av å snakke om lagkameratene enn seg selv.

– Det er hyggelig å være med denne gjengen. Vi har det alltid moro sammen på tur. Det er stort sett samme gjengen som har vært med i mange år, og vi har et støtteapparat som legger alt til rette for oss. Helheten sørger for at dette er moro, sier Skrøder.

Hylles
I pressesonen i Globen etter kampen ble den populære Sarpsborg-gutten hyllet av medspillere og ledere.

– Jeg håper han spiller 100 kamper til. Silke som ham vokser ikke på trær. Han betyr mye for laget og står opp i kampene som betyr litt ekstra. Kjempemorsomt at han avgjorde, sier målvakt Lars Haugen.

– Skrøder har vært pigg på trening. Jeg har bare ventet på at han skal komme til. Han har fungert bra, vært kvikk og i godt humør. Det var viktig for ham å score noe mål. Han gjorde en kjempekamp, og det er gledelig. Vi trenger ham i form, sier landslagssjef Johansen.