Femte strake for Sveits

Sveits tok sin femte strake seier i ishockey-VM lørdag og er kvartfinaleklar før kampen mot Norge søndag.

Danmark kom lørdag til kort mot sveitserne, som tidligere har slått Sverige, Canada, Tsjekkia og Slovenia. Denne gang ble sifrene 4-1.

Luca Cunti, Ryan Gardner og Nino Niederreiter scoret hvert sitt mål i power play da danskene ble straffet hardt for sine utvisninger. Tre av fire sveitsiske overtallsspill ble omsatt i mål.

Sverige sliter i mesterskapet på hjemmebane. Lørdag slet et tannløst svensk lag seg til 2-0-seier over tabelljumbo Slovenia med mål av Gabriel Landeskog og Fredrik Pettersson i de to siste periodene.

Svenskene er på tredjeplass og er i likhet med 2.-plasserte Canada ganske trygg på kvartfinaleplass, men de har grunn til å glede seg over at Sedin-tvillingene fra Vancouver blir klare til neste kamp. Tre Kronor må heve seg kraftig om det skal ha noe å hente i cupspillet.

Kampen om den siste kvartfinaleplassen i Stockholm-gruppen står mellom Norge og Tsjekkia, som gjør opp om fjerdeplassen i siste runde tirsdag dersom avgjørelsen ikke faller i norsk favør søndag. Da må i så fall Tsjekkia tape for Canada og Norge slå Sveits, begge i ordinær tid. (©NTB)