Skrøder i 100 da Norge slo Hviterussland

Per-Åge Skrøder scoret to mål i sin 100. landskamp da Norge slo Hviterussland 3-1 i ishockey-VM lørdag.

Det var Norges første seier mot hviterusserne i en viktig kamp, og seieren sendte det norske laget et langt steg mot kvartfinale.

Skrøder var mannen bak de to første målene, mens Anders Bastiansen punkterte kampen snaut seks minutter før slutt med sitt fjerde VM-mål og Norges første overtallsscoring i mesterskapet.

Aleksander Kulakov reduserte halvannet minutt før slutt, men seieren var ikke i fare. Det norske laget avgjorde med ett mål i hver periode.

På en rekke møter i VM- og OL-sammenheng har nordmennene aldri tidligere slått hviterusserne.

Tross seieren behøver det norske laget minst en seier til i gruppespillet for å avansere til en ny kvartfinale. Det kan bli klart allerede søndag, hvis Tsjekkia taper for Canada og Norge slår Sveits. (©NTB)