Roberto Mancini (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Roberto Mancini (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Mancini avviser ryktene om City-exit: – Det er bare vås

Men han synes godt klubbledelsen kunne gjort noe for å stoppe spekulasjonene.

Roberto Mancini måtte skuffet konstatere at drømmen om FA-cupen glapp på overtid mot Wigan lørdag.

Etter kampen ble italieneren neppe i bedre humør av alle spørsmålene han fikk fra pressekorpset. Ryktene i England har nemlig florert den siste tiden om at Mancini er på vei vekk fra City.

Seinest lørdag hevdet flere aviser at Malaga-trener Manuel Pellegrini skal overta sjefsstolen på Etihad neste sesong.

– Jeg er her neste sesong
Det avviser Mancini kontant.

– Spekulasjonene er bare vås. Jeg vil fortsatt være her neste sesong. Det er tull. Jeg er veldig lei meg på vegne av fansen, sier han.

– Jeg har en fireårskontrakt, ikke en ettårskontrakt. Hvor mange andre lag gjorde det bedre enn oss denne sesongen? United. Og Swansea vant en cup, sier en oppgitt Mancini.

Se høydepunktene fra FA-cupfinalen (artikkelen fortsetter under):

717835

Stikk til City-ledelsen
Da han fikk direkte spørsmål om Pellegrini-ryktene ble Mancini tydelig preget og kom med et lite stikk til City-ledelsen.

– Jeg vet ikke hvorfor klubben ikke har stoppet dette (spekulasjonene om hans fremtid). De burde ha gjort noe. For jeg tror ikke det er sant, sier Mancini.

Men legger likevel til:

– Hvis dette (Pellegrini-ryktene) viser seg å være sant, så vil jeg føle meg dum. For jeg forstår det ikke. Dere får vel vite det i løpet av et par uker.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Troféløs sesong
Mancini er uansett under press etter at han denne sesongen ikke har klart å ta ett eneste skikkelig trofé med sin stjernespekkede spillerstall. Unntaket var seier i Community Shield i fjor høst.

Lørdagen FA-cup var på papiret «en sikker seier», og nederlaget var derfor vanskelig å svelge.

– Dette var en vanskelig sesong. Målet vårt var å vinne Premier League, men det gjorde vi ikke. Slike ting som dette kan skje. Det er umulig å vinne hver gang, Men nå etter at vi hadde en sjanse til å vinne en ny cup...det er vanskelig, sier Mancini.

– Vi hadde to eller tre utrolige sjanser, men vi spilte ikke slik vi vanligvis gjør. Jeg er veldig lei meg på vegne av all fansen, ettersom 40 000 av dem var her. Jeg er veldig lei meg, sier han.