Mesterligahåpet lever for Hedenstad

Schalke rotet bort muligheten til å trygge mesterligaspill med 1-2 hjemme for Stuttgart lørdag. Dermed får Freiburg muligheten til å knipe 4.-plassen i Bundesliga neste helg.

Vegar Eggen Hedenstad og lagkameratene i Freiburg gjorde jobben da de vendte til 2-1-seier over Greuther Fürth på bortebane. Nordmannen spilte annen omgang da Jonathan Schmids og Max Kruses scoringer ordnet tre poeng.

Det er dermed duket for et aldri så lite drama om den siste plassen som gir kvalifiseringsspill til neste sesongs mesterliga. Schalke hadde matchball, men ble senket av Vedad Ibisevics to fulltreffere. Før siste runde har blåtrøyene ett poengs forsprang til Freiburg og to til Eintracht Frankfurt.

Situasjonen blir ikke mindre spennende av at Freiburg møter Schalke på hjemmebane i seriefinalen neste helg. Med seier der vil vertene sikre deltakelse i den gjeveste europacupen for første gang.

Eintracht Frankfurt har også en teoretisk mulighet til å kapre 4.-plassen, men kun med gigantseier over Wolfsburg samtidig som Schalke og Freiburg spiller uavgjort. Lørdag ble det 1-1 borte mot Werder Bremen.

Kampen om de tre øverste plassene i tysk Bundesliga er for lengst avgjort. Bayern München har hatt en kanonsesong og vant igjen lørdag. Thomas Müller, Xherdan Shaqiri og Luis Gustavo scoret da nedrykkstruede Augsburg ble slått 3-0. (©NTB)