loke
loke

Norsk stjerneduo knuste Larviks Mesterliga-drøm: – Vi hadde full kontroll

Men Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke holdt på å rote vekk seieren i sluttminuttene.

Györ-Larvik 23-22 (47-43 sammenlagt):

Györ/Bergen (TV 2 Sporten): Györ hadde som ventet grei kontroll og vant lørdagens avgjørende Mesterliga-finale mot Larvik med 23-22. Det betyr at ungarerne vinner årets Mesterliga med sifrene 47-43.

Det er Györs første Mesterliga-seier og den første europacuptittelen klubben tar. Triumfen er utvilsomt en stor opptur, ettersom Györ har tapt hele sju europacupfinaler de siste 14 årene.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst!

Les også:Hammerseng: – Jeg skal være en jævlig tøff bjørn
Les også: Slik reagerer Leganger på Györs gullbuss

Svak Larvik-åpning
Etter vel et kvarter ledet ungarerne hele 8-2 og alt så ut til å mot en kontrollert seier for Györ. Men mot slutten av omgangen hevet Larvik-jentene seg og reduserte forspranget. Til pause var stillingen 13-8.

Larvik måtte hente inn tre mål fra den første finalen og giret opp ytterligere i 2. omgang. Med tolv minutter igjen av kampen lå Larvik bare to mål bak og hadde en gyllen mulighet til å skape spenning i sluttminuttene.

Men Györ klarte akkurat å holde Larvik på trygg avstand og ro i land en ettmålsseier i kampen.

Larvik-stjerne Gro Hammerseng var skuffet, men fattet etter kampen.

– Jeg skulle gjerne vært den som hadde feiret her nå. Men i dag var de bedre og det er helt fortjent at de vinner, sier hun til tv2.no.

– Vi var ikke der fra starten av. Hadde vi hatt samme trykket da som vi hadde i 2. omgang, så kunne det vært annerledes, sier Hammerseng.

Les også: Derfor tror Larvik at de slår Györ

Løke: – Litt slurv
Györ-profil Heidi Løke var derimot hakket mer blid. For å si det mildt.

– Vi var kjempefokuserte fra start, men slurvet litt i 2. omgang. Men vi hadde full kontroll, sier hun til tv2.no, mens hun får en seiersklem fra keeper Katrine Lunde Haraldsen.

Begge nordmennene spilte en kjempekamp for Györ, og begge har nå vunnet Mesterligaen to ganger med to forskjellige klubber. Lunde Haraldsen har tidligere vunnet med danske Viborg, mens Løke var med da Larvik vant i 2011.

Les også: Kronglete finaleoppladning for Larvik
Les også: Larvik klarte ikke å stå imot Györ-presset

Se intervju med Gro Hammerseng her:

717798

Se intervju med Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke her:

717797

Se intervju med Ole Gustav Gjekstad her:

717799