Ishockey: Tsjekkia la press på Norge

Tsjekkia fikk en viktig opptur ved å slå bunnplasserte Slovenia 4-2 i ishockey-VM fredag. Seieren la press på Norge i kampen om kvartfinalebillett.

Med seieren gikk tsjekkerne forbi Norge og opp til fjerdeplassen i Stockholm-gruppen. Roy Johansens mannskap er to poeng bak Tsjekkia før lørdagens viktige kamp mot Hviterussland. Det er de fire beste lagene som går videre fra gruppespillet.

Fredag tok Tsjekkia en oppskriftsmessig ledelse etter fem minutter. Så slo slovenerne tilbake og vendte til 2-1, men Jiri Hudler utlignet rett før den første pausen. Først i tredje periode sørget Zbynek Michalek og Jiri Novotny for de to avgjørende målene for Tsjekkia.

Med hele ti NHL-spillere i laget, har tsjekkerne skuffet stort i VM så langt. Fredagens seier var viktig på veien mot en kvartfinale, men Norge kan sende fjorårets bronselag tidlig ut med seirer i sine tre gjenværende kamper. Lagene møtes tirsdag i siste runde, som kan bli avgjørende for kvartfinaleplassene.

Slovenia har slitt tungt i årets VM. Fredag kom lagets femte strake tap. Kun ett fattig poeng har slovenerne tatt, som kom etter tap for Danmark i forlengning. (©NTB)