Adam Hansens sololøp holdt til seier

Lotto-rytteren Adam Hansen tok sjansen og vant suverent 7. etappe i Giro d'Italia fredag. Beñat Intxausti overtok den rosa ledertrøya.

Australieren var i mål 1.07 minutt foran italienske Enrico Battaglin (Bardiani Valvole) på den 177 kilometer lange, kuperte etappen mellom San Salvo og Pescara.

Hansen var med i et tidlig brudd etter 66 kilometer. Sammen med en håndfull syklister grep han sjansen, som skulle vise seg å holde helt inn til mål. 31-åringen rykket ifra på egen hånd da det gjensto to mil.

Med de mange stigningene på etappen fikk man også antydninger av hvem av sammenlagtfavorittene som ser sterke ut i årets Giro. Italieneren Vincenzo Nibali fra Astana-laget skilte seg spesielt ut i de kuperte bakkene, mens regjerende Tour de France-mester Bradley Wiggins viste svakhetstegn.

Briten ga tydelige signaler om at han ikke ønsket å bli filmet av arrangøren da han mot slutten så ut til å ha problemer med å henge med de andre favorittene. Wiggins måtte også tåle en velt på de våte veiene fem kilometer før mål. Uhellet og den svake prestasjonen sendte Wiggins utenfor topp 20 i sammendraget.

Luca Paolini (Katjusja) har syklet i rosa ledertrøye siden 3. etappe, men mistet den fredag til Intxausti. Spanjolen leder med fem sekunder på Nibali. (©NTB)