FALT: Fjorårets OL vinner Bradley Wiggins falt på den syvende etappen og kom i mål over ett minutt bak de andre sammenlagtfavorittene.
FALT: Fjorårets OL vinner Bradley Wiggins falt på den syvende etappen og kom i mål over ett minutt bak de andre sammenlagtfavorittene.
FALT: Fjorårets OL vinner Bradley Wiggins falt på den syvende etappen og kom i mål over ett minutt bak de andre sammenlagtfavorittene.
FALT: Fjorårets OL vinner Bradley Wiggins falt på den syvende etappen og kom i mål over ett minutt bak de andre sammenlagtfavorittene.
wiggins
wiggins

Wiggins tapte viktige Giro-sekunder etter krasj

– Hvis Wiggins bryter Giroen for å stille sterkere til Tour de France tilspisses kapteinskampen med Chris Froome, sier TV 2s sykkelekspert.

Sky har bestemt seg for at Chris Froome er lagets store sammenlagthåp under sommerens Tour de France. Men under Giro d'Italia blir det syklet for Wiggins. Det kunne startet bedre.

Storformen langt unna
Wiggins sleit med å holde følge med resten av storfavorittene tidlig på dagens etappe, og viste tydelige tegn på at storformen ikke er inne. Det ble ikke bedre da fjorårets OL-mester smalt i asfalten på vei ned fra et fjell fem kilometer før mål. Wiggins var en av mange ryttere som deiset i bakken i nedfarten fra fjellet som var kategorisert som en fjerdekategori.

Det var ikke verre enn at briten kom seg på sykkelen igjen etter kort tid, men Sky-kapteinen tapte mye tid til konkurrentene - spesielt Vincenzo Nibali, Cadel Evans og Ryder Hesjedal.

LES OGSÅ: Her er lagene som sykler Tour de France
LES OGSÅ: Lagledelsen vil ha Lars Petter Nordhaug med til Tour de France

Wiggins rullet over mållinjen ett minutt og 29 sekunder bak resten av sammenlagtfavorittene og på morgendagens tempoetappe må Wiggins forsøke å reparere skadene.

Utenfor topp 20
Fjorårets suverent beste syklist falt som en stein nedover sammenlagtlisten etter etappen. Nå er favoritten utenfor topp 20, og må jobbe knallhardt de neste to ukene for å kunne kjempe om den rosa trøyen.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad fulgte etappen og så at Wiggins sleit med forholdene.

– Jeg har nylig syklet på lignende forhold og det er helt jævlig. Asfalten suger til seg søle og diesel, og det blir ekstremt glatt. Det blir helt forferdelig glatt og det er det verste som kunne skjedd for han, sier sykkeleksperten.

LES OGSÅ: Her er stjernene som skal sykle Glava Tour
LES OGSÅ: Bernhard Eisel etter Giro-spurt: – Send ham hjem før noen blir drept!

Gjennomgående Italia-problem
Kaggestad har ikke sett løypeprofilen på morgendagens tempoetappe, men føler at dagens problemer er et gjennomgående Italia-problem for Wiggins.

– Han tapte litt her om dagen og han har ikke gjort ting så riktig som vi så han gjorde under Tour de France i fjor. Han er ikke veldig teknisk god og han har havnet litt på hæla. Det er ikke sikkert at vi kommer til å se han like overlegen på tempo som vi så i Tour de France i fjor, sier Kaggestad.

Med så stor differanse opp til de øvrige sammenlagtfavorittene ser ikke Kaggestad bort fra at Wiggins kan komme til å bryte rittet.

Kapteinskampen tilspisses
– Ett minutt og 29 sekunder er mye, og hvis forholdene fortsetter som i dag ser det dårlig ut.

Og legger til:

– Hvis han bryter etapperittet for å stille sterkere til Tour de France tilspisses jo kapteinskampen med Chris Froome til, påpeker Kaggestad.

Det har vært en lang føljetong de siste månedene om hvorvidt Sky skal kjøre for Froome eller Wiggins. Siste utspill fra Sky-ledelsen har vært at laget skal kjøre for Froome, men nå kan den debatten ta en ny vending.

Adam Hansen vant etappen
Den tidligere terrengsyklisten Adam Hansen taklet den regntunge avslutningen på etappen fra Marina di San Salvo til Pescara best. Lotto-Belisol-rytteren rykket fra en utbrytergruppe den siste stigningen og krysset mål i ensom majestet.

adamhansen
adamhansen

– Da bruddet utviklet seg og vi hadde god tid ned til feltet tenkte jeg at dette var min sjanse, sa Hansen ifølge Cyclingweekly etter seieren.

Australieren var i mål 1.07 minutt foran italienske Enrico Battaglin (Bardiani Valvole) på den 177 kilometer lange, kuperte etappen mellom San Salvo og Pescara.

Movistar-syklisten Beñat Intxausti tok over den rosa trøyen etter dagens etappe.

(@NTB/TV 2 Sporten)