wedding
wedding

Gifteklar? Her er trendene du skal følge

...men pass for guds skyld på at du ikke blir en «bridezilla». Her er fellene du bør unngå.

Det er snart høysesong for bryllup, og mange ønsker seg inspirasjon for hvordan de skal stelle i stand bryllupet.

Hvis vielsen bare blir en ting på siden, da er hele greien bortkastet.

Mens noen ønsker å gjøre helt sine egen greie, er det andre som er opptatt av å følge trendene, enten det gjelder borddekking, eller selve vielsen.

Tredagers bryllup i utlandet

Bryllupsplanlegger Jeanette Lilleås fra brudepikene.no kan bekrefte at stadig flere feirer i flere dager.

– Trenden er et tredagers byllup enten i utlandet eller Norge, med venner og familie. Man deler måltider, aktiviteter og turer tre dager til ende, sier hun.

Se også: Monica og Roger ga hverandre sitt ja direkte på God morgen Norge

Selv om det høres veldig kostbart ut, trenger det ikke å være det.

– Ikke nødvendigvis, for når man reiser bort betaler gjerne gjestene reisen og oppholdet selv. Da dekker man bare selve bryllupsdagen. Folk reiser så mye, så de får med seg mange, gjerne mellom 50 til 80 gjester som reiser til Toscana, tilføyer hun.

Likevel er det ikke til å legge skjul på at folk bruker mye mer penger på bryllup nå enn før.

– Brudeparene vil ha mer detaljer. De leier inn kjente artister, fyrverkeri, og stand up-komikere som er toastmastere. Ting man ikke tenkte på før, sier bryllupeksperten.

Se også: Slik kler du deg for sommerbryllupet

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet!

bryllup
bryllup

Se også: Skikk og bruk i sommerbryllupet

Lag et nydelig bryllupsbord

Katrine Kristiansen er interiørdesigner og stylist, hun vet hvordan man skal lage et nydelig bryllupsbord uten å gjøre det for avansert.

– Tanken er at det skal være enkelt, og man skulle kunne gjøre det selv. sier hun.

Dersom man leier et selskapslokale får man det kanskje ferdig oppdekket. Da kan det være lurt å ta med seg vaser og «stæsj» hjemmefra.

– Man kan bruke litt forskjellige høyder, både matt og blankt. Og så har jeg tatt med litt julepynt som jeg fant hjemme i en skuff, demonstrerer hun.

Mange har også både karafler, sølvpokaler og ting de har vunnet hjemme.

– Hvorfor ikke bruke det på et bryllupsbord? Da tar man med seg litt av den tradisjonen man skal tenke på ved brylllup – litt lånt, litt nytt og litt gammelt. Men det må være rolig å hvile øynene på, tilføyer hun.

Se også: Hva skal du gi til brudeparet?

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet!

bestikk
bestikk

Se også: Ny trend: Sjokolade i bryllupskaken

Originale «bordkort»

– Istedet for det tradisjonelle bordkortet kan man ta en liten teskje, sette på en klistrelapp og skrive navnet der. For å gjøre det mer humoristisk og spennende har vi lagt en liten «love hearts», som gjestene kan snakke om, viser hun frem.

Når det kommer til glassene er trenden at det skal være rause vinglass.

– Men det trenger ikke være mer oppi dem for det, tilføyer Kristiansen.

Se også: Unngå disse sminketabbene i sommer

Ikke bli «Bridezilla»!

I forkant av bryllupet er det mange som lar nervene ta overhånd. Dette resulterer i at man henger seg helt opp i detaljene. Det er derfor viktig å ta et steg tilbake for å se hva man bør holde fokus på.

– Noen blir «bridezilla», som er en brud som klikker på alle mulige måter. De er skremmende og forandrer helt personlighet, sier bryllupsplanlegger Lilleås.

Ofte er det de små tingene som kan vippe den vordende bruden av pinnen.

– De blir blir sykelig opptatt av sitt eget bryllup og går helt på detaljnivå – hvor blomstene har feil nyanse, eller et eller annet, tilføyer hun lattermild.

Se også: Går du med tanker om å fri?

Hold fokus på vielsen

Blomsterdesigner Finn Schjøll understreker at selve bryllupet ikke står og faller på selve pynten – selv om den er viktig.

– Det beste er når selskapet skiller seg ut på alle måter ved at det er en vielse, det må man ha fokus på. Hvis vielsen blir en ting på siden, da er hele greien bortkastet. Det handler ikke om teskjeen ligger sånn eller sånn. Selv dårlig vær ødelegger ikke, bryllup er bryllup. Det blir bra, avslutter han.