Arne Erlandsen, Ull/Kisa (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Arne Erlandsen, Ull/Kisa (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Erlandsen lanserer seg selv som Djurgården-trener

Arne Erlandsen er svært interessert i å ta over skandaleklubben.

Erlandsen ledet Ull/Kisa til en imponerende kvalik-finale i 2012. Til tross for de gode sportslige resultatene fikk han likevel ikke fortsette i klubben.

– Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket, sa Erlandsen da det var klart at han måtte ut på jobbmarkedet igjen.

Også spillerne i Ull/Kisa lurte på hva som skjedde.

– Det høres jo helt spinnvilt ut. Jeg blir jo nedringt og spurt av folk på gaten, men kan ikke gi noe svar på det, sa Eirik Soltvedt.

Les: Djurgården-trener slutter etter trusler

Frir til Djurgården
Etter det TV2 kjenner til var det samarbeidsproblemer med ledelsen som var grunnen til at suksesstreneren forsvant fra Romerike-klubben. Etter et halvt år på sidelinjen vil Erlandsen inn i gamet igjen. Han frir til skandaleklubben Djurgården.

– Jeg er tilgjengelig og det hadde vært en veldig interessant jobb. Det hadde blitt en stor utfordring og vært veldig aktuelt, sier Erlandsen til Expressen.

Tidligere Fredrikstad-trener Anders Grönhagen leder trenerjakten i den svenske klubben. Han fikk nylig avslag fra to trenere, og kjenner at tidspresset øker.

– Jeg kjenner Arne fra min tid i Norge og etter avslagene er det helt åpent igjen. Vi prater om flere navn, men Arne kan være et alternativ. Han er definitivt en interessant mann, sier Grönhagen.

Erlandsen har tidligere trent IFK Göteborg, og spilte for Djurgården som aktiv. Erlandsen fikk 40 kamper for stockholmsklubben i 1982 og 1983.

Utsatt for trusler
For drøyt to uker siden sluttet Magnus Pehrsson som trener i Djurgården etter at han ble utsatt for trusler. Også klubbleder Tommy Jacobsson trakk seg på grunn av samme sak.

– Trusselen kom via telefon etter tapet for Elfsborg, men også gjennom en uannonsert besøk i forbindelse med a-lagets trening. Tre supportere fra en uoffisiell supportergruppe uttrykte sin skuffelse over de sportslige resultatene, skrev klubben på sin hjemmeside.