Northug
Northug

Landslagstreneren advarer Northug

Trond Nystad tror skistjernen vil få en utfordring.

Petter Northug jr. ønsker å være herre over sin egen hverdag i OL-sesongen 2013/14. Skikongen håper forandring skal bære frukter under kommende vinters olympiske leker i Russland.

Derfor har han sagt at han ønsker å stå alene i oppkjøringen til Sotsji. Det forundrer landslagstrener Trond Nystad.

– Jeg er skeptisk til at en person som velger å stå utenfor landslaget tror det skal bli en dans på roser. Hvis man tror man blir like god som når man er på laget, så kommer den personen til å få en utfordring. Det finnes ikke noe opplegg som er bedre enn det norske landslagsopplegget. Skal man bli god, må man jobbe med andre likesinnede, sier Nystad.

Blir lønnet som en fotballproff
Sponsorselskapet Nye Høyder i Trondheim, der blant andre tidligere landslagstrener Svein Tore Samdal - og pappa John Northug er med, har jobbet frem et opplegg for Northug frem til sesongstart.

Les: Petter Northug vil ut av landslaget
Les også: Se Northugs vannscooterduell med Marcus Hellner

Selskapet har forhandlet om en sponsoravtale med handelsgiganten COOP. Etter det TV 2 erfarer skal de være villige til å betale et tosifret millionbeløp for en avtale med Northug. En sentral kilde sier til TV2 Sporten at lønnen er «på høyde med en godt betalt fotballproff».

Foreløpig er ingen avtaler signert. Northug har nemlig flere beilere. Northugs manager Lars Gilleberg har gitt Petter et økonomisk tilbud som kan "matche" Nye Høyders opplegg med COOP. Det er eksisterende sponsorer til langrenn som står bak Gillebergs sponsorpakke. Store aktører som Bama, NorgesGruppen, Asko, og United Bakeries har sagt seg villige til å bla opp pengene. Samtlige aktører TV 2 har vært i kontakt med bekrefter at deres inntrykk er at Northug ønsker å kjøre et sololøp frem mot sesongstarten.

– Katta i sekken
Skiforbundet signerte nylig en sponsoravtale med selskapet Active Brands, som eier klesmerket Dæhlie. Avtalen har en varighet på fire år med en opsjon på forlengelse og er verdt i overkant av 15 millioner kroner i året.

Les: Northug ble kneoperert: – Vi gikk inn med hammer og meisel
Les også: Northug går glipp av sesongoppkjøringen: – Han er fortsatt litt småhalt

Uten Northug tilsier all logikk at avtalen er mindre verdt, men det er ikke administrerende direktør i Active Brands Øystein Bråta enig i.

– Selvfølgelig er Petter den store stjernen på landslaget nå, men vi mener avtalen er verdt det vi har betalt - med eller uten Petter Northug, sier Bråta.

Tidligere sponsorsjef Jacob Lund er klokkerklar på at en avtale uten Northug er mindre verdt.

– De som er i skiforbundet nå har innkalkulert Petter Northug i sin portefølje, og i så henseende har nok Active Brands kjøpt katta i sekken hvis Petter Northug bryter og starter sitt eget lag, sier Lund.