Molde tilbake på vinnersporet

Tittelholder Molde sikret årets første seier i eliteserien da Aalesund ble knust 4-1 torsdag kveld.

Det meste har gått galt for Ole Gunnar Solskjærs menn i seriestarten, men i det åttende forsøket lignet Molde et nytt lag. Typisk nok var det Aalesund, som «aldri» slår romsdalingene, som fikk unngjelde da blåtrøyene endelig våknet og serverte fin fotball og vakre scoringer.

Det så derimot ikke slik ut i starten av kampen. Noe av usikkerheten laget har vist de siste kampene, så ut til fortsatt å prege Molde-spillerne. Aalesund skapte to farlige sjanser og var det førende laget i første halvdel av første omgang.

Så tok Joona Toivo oppstilling for frispark fra drøyt 20 meter i det 25. minutt. Det var David Beckham-klasse over avslutningen der han skrudde ballen over muren og sendte den inn i vinkelen. Sten Grytebust var sjanseløs, og Molde fikk målet laget trengte for å senke skuldrene.

Marginene var på vertenes side da Magnus Wolff Eikrem doblet ledelsen ti minutter senere. Fra omtrent samme hold som Toivio skjøt han mot muren, men den var hullete som en sveitserost, og Grytebust nådde ikke ballen som gikk via bakken og inn ved nærmeste stolpe.

Like etter hvilen skapte gjestene spenning i kampen da Michael Barrantes' skudd traff foten til Even Hovland og spratt over en utspilt Ørjan Nyland i Molde-buret. Men det gjorde fint lite for vertene. I det 63. og 67. minutt viste Jo Inge Berget at selvtilliten er tilbake med to flotte scoringer. Det var skikkelig målscorer-tendenser over den tidligere Udinese-proffens avslutninger som punkterte kampen. (©NTB)