Imponerende snuoperasjon av Sarpsborg

Sarpsborg lå under to ganger, men snudde og vant til slutt 3-2 mot Sandnes Ulf i eliteserien i fotball torsdag.

Det var den kanskje mest meritterte spilleren i norsk eliteserie, Jeremy Berthod, som fikk æren av å avgjøre en målrik kamp på Sarpsborg stadion. Franskmannen har blant annet mesterligaerfaring med franske Lyon, og overgangen til Sarpsborg ble finansiert av klubbens supportere før denne sesongen. Han har vært en solid tilvekst som venstreback, og torsdag ble han altså matchvinner med sin første scoring i eliteserien.

Tommy Høiland ga Sandnes Ulf ledelsen to ganger, men det var helt fortjent at det var hjemmelaget som tok alle poengene.

Høiland gjorde først 1-0 etter 22 minutter. Sarpsborg presset på for utligning, men klarte ikke å skape de store sjansene, og gjestene ledet til pause.

I annen omgang fortsatte sarpingene stormløpet, og utligningen måtte bare komme. Et skudd fra Mohamed Elyounoussi ble klønete slått rett ut i feltet av Sean McDermott, og Gudmundur Thorarinsson var påpasselig frampå og satte inn sitt første mål i eliteserien etter 54 minutter.

Sandnes Ulf, som knapt hadde vært over midten etter pause, gikk rett i angrep, og et effektivt veggspill sendte Tommy Høiland alene med keeper. Med en presis avslutning sende han rogalendingene i ny ledelse. (©NTB)