Japansk sensasjon mot Federer

Roger Federer gikk på et overraskende nederlag mot japanske Kei Nishikori i 3. runde av Madrid Masters i tennis torsdag.

Nishikori tok seg videre til kvartfinale med 6-4, 1-6, 6-3 på grusen i den spanske hovedstaden. I neste kamp møter han spanske Pablo Andujar. Japaneren er ranket som nummer 14 i verden.

– Jeg er skuffet over kampen min. Nishikori spilte bedre enn meg i vinden, og den beste vant, sa Federer, som var tittelforsvarer i Madrid.

Han spilte sin første turnering på to måneder. Sveitseren har hatt en pause etter at han slet med vond rygg under Indian Wells-turneringen i mars. Federer retter nå blikket framover mot neste ukes turnering i Roma.

Rafael Nadal tok seg videre til kvartfinale i strake sett med 6-2, 6-3 over russiske Mikhail Jouzjnij, men han var misfornøyd med at han for annen dag på rad fikk advarsel for å bruke for lang tid mellom servene.

– Jeg synes ikke 25-sekundersregelen er god for spillere eller tilskuere. De liker å se lange ballvekslinger, men da blir 25 sekunder for lite til å hente seg inn, sa Nadal. (©NTB)