Holøs (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
Holøs (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)

Holøs får nest mest istid i VM: – Det går en grense

Backen omtales som «maskinen» og er ifølge trener Roy Johansen landslagets best trente spiller.

Stockholm (TV 2 Sporten): Det er nok også derfor landslagssjefen lar Holøs spille tett opp mot halve kampene på backplass for Norge.

Totalt har Holøs fått 111 minutter på isen i de fire første kampene. Det gir et snitt på over 27 minutter per kamp.

– Jeg begynner å bli vant til det. Det er kult å spille mye, men innimellom går det kanskje litt ut over kvaliteten. Det er litt dumt, men så lenge treneren mener dette er best, går jeg utpå der, jeg, sier Holøs til tv2.no.

Ehrhoff spiller mer
Av samtlige spillere i VM er det kun Christian Ehrhoff som får mer istid enn Holøs. Buffalo Sabres-tyskeren har spilt 29,31 minutter i snitt per kamp så langt.

Holøs og Ehrhoff er de to eneste spillerne med tresifret antall minutter på isen så langt i mesterskapet. Den norske backen spiller ikke lenger enn de fleste (37 sekunder i snitt) når han først sendes utpå, men Holøs får langt flere bytt en sine kolleger.

Mats Trygg har fått nest tid på isen i det norske laget (82 minutter) mens Ole-Kristian Tollefsen har nest høyest snitt på statistikken som viser antall minutter per kamp (26,36). Holøs, som også er sentral i overtallsspillet, dekket opp ekstra for Tollefsen da han var suspendert mot Canada og får trolig den samme rollen mot Hviterussland lørdag da kapteinen må sone på ny.

– Jeg merker godt at vi har spilt fire kamper på fem dager. Det blir slitsomt. Å spille mye er ikke noe mål i seg selv, men hvis de mener det er det beste, gjør jeg det, sier Holøs som møtte pressen på en etterlengtet fridag torsdag.

– Går det en grense for hvor mye man kan spille per kamp?

– Ja, helt klart. Det går en grense, men den varierer fra match til match og kommer an på kampbildet. Man får gratis energi når det går bra. Rundt 30 minutter er nok maks hvis man skal prestere på topp, men med 26-27 minutter er man på den rette siden. Hvis man spiller mye over det gambler man nok litt både da og med tanke på kommende kamper, sier 25-åringen som neste sesong skal spille for Lokomotiv Jaroslavl i KHL.

Blir trøtt
Etter kampene mot Slovenia, Danmark, Canada og Sverige sier Holøs at han føler seg øm i leddene, musklene er såre og han forteller om krampetrekninger om natten. Allerede i 21-tiden på kvelden blir østfoldingen trøtt, men ellers gjør han ingenting spesielt for å takle hardkjøret.

– Det handler om å restituere godt, sykle ned, få behandling, massasje og slike ting, men det gjør jeg uansett istid. Forskjellen nå er kanskje at jeg ikke legger inn en ekstra økt her og der. Da hadde jeg vært helt i kjelleren.