Mark Cavendish (Foto: Fabio Ferrari/Ap)
Mark Cavendish (Foto: Fabio Ferrari/Ap)

Cavendish spurtet til Giro-seier

Mark Cavendish med sin andre triumf i årets Giro d'Italia.

Mark Cavendish viste igjen spurtegenskapene da han vant 6. etappe i Giro d'Italia torsdag. Luca Paolini forsvarte den rosa ledertrøya.

Den 169 kilometer lange etappen fra Mola di Bari til Margherita di Savoia ble avsluttet med en massespurt, og Cavendish fikk et godt opptrekk av Omega-lagkamerat Gert Steegmans. Han krysset mål som førstemann foran italienske Elia Vivandi og australske Matt Goss.

– Jeg er så lykkelig at det summer i hodet mitt, sa Cavendish, som er oppe i 12 etappeseirer i Giro d'Italia. Seieren var hans annen i årets ritt, etter at han også vant første etappe i Napoli.

Veien mot massespurt var ikke uten dramatikk. I den avsluttende rundbaneløypa i Margherita di Savoia ble mange ryttere involvert i en massevelt tre mil før mål. Blant dem som ble fanget bak velten var Tour de France-vinner Bradley Wiggins.

Rytterne foran velten satte først opp tempoet for å vinne verdifull tid, men etter en rådslagning i feltet ble det besluttet å la de uheldige ta igjen det tapte slik at feltet ble samlet i god tid før spurten. (©NTB)