Molde, Ole Gunnar Solskjær (Foto: SCANPIX)
Molde, Ole Gunnar Solskjær (Foto: SCANPIX)

Endelig kunne Solskjær glise etter Molde-seier: – Den beste følelsen du kan få

Tabelljumbo Molde senket Aalesund med festfotball.

Molde-Aalesund 4-1:

Aker Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Molde har snublet gjennom sju serierunder uten én eneste seier, men mot Aalesund kom endelig triumfen med storsifrene 4-1.

Og når det først løsnet for blåtrøyene, så løsnet det også skikkelig. Molde vartet rett og slett opp med tidvis festfotball og hadde god kontroll på AaFK.

Se scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

– Ufarliggjør tabellsituasjonen
Det fikk manager Ole Gunnar Solskjær til å smile etter kampslutt. Bredt.

– Det er lenge siden sist. Dette er den beste følelsen du kan få, sier han til tv2.no.

Solskjær gledet seg spesielt mye over at «gamle» Molde var tilbake med aggressivt angrepsspill og lekre detaljer.

– Spillerne hadde troen og slapp seg løs. Det var veldig for meg. Selv om jeg vet at dette er gode spillere. Det ser jeg hver dag på trening, sier han.

– Dette ufarliggjør tabellsituasjonen vår, men virkeligggjør det å være beste i fylket, vise oss frem foran publikum og finne tilbake til gløden, sier Solskjær.

Hyller klassescoringer
Samtlige fire scoringer var det høy klasse over, med Joona Toivios og Magnus Wolff Eikrems frisparkperler fra 1. omgang som høydepunktene.

Etter hvilen var det Jo Inge Berget som sto for kunsten: Spissen fikk først en nydelig flikk fra Erzaz Hussain, touchet seg inn i posisjon og satte ballen kontant i høyre hjørnet.

Bare fire minutter seinere var Berget på plass igjen: Denne gangen var Wolff Eikrem servitør inn i boksen og Berget dundret ballen i det venstre hjørnet.

– Alle scoringene varmet. Men de to frisparkscoringene var viktige. Og kontringen mot slutten (4-1) viste at det var krefter igjen i gutta, sier Solskjær.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Vi er sist
Seieren gir Molde fem poeng, men fjorårets seriemester er likevel tabelljumbo med fire poeng opp til trygg grunn. Aalesund innehar nå fjerdeplassen - tre poeng bak serieleder Strømsgodset.

– Vi er sist. Vi er blinde og vet at vi har mye å gjøre. Men nå tar vi en kamp av gangen nå i mai, så kan det bli bra, sier Solskjær med et smil.

En gledelig opptur for Molde var også den unge debutanten Sander Svendsen. 15-åringen ble nemlig byttet inn til sin første Molde-kamp i sluttminuttene.

Molde (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
Molde (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)