– Kan ikke holde på Moyes

David Moyes er etter alle solemerker tapt for Everton. Skotten blir trolig Alex Fergusons arvtaker i Manchester United innen kort tid.

Moyes har ledet Everton i over ti år, men nå tyder det meste på at han får muligheten i en av verdens største fotballstormakter. Onsdag ble det klart at Ferguson gir seg i United ved sesongslutt. Engelske medier er samstemte om at Moyes er mannen som tar over sjefsstolen på Old Trafford.

Evertons styreleder, Bill Kenwright, erkjenner at klubben ikke kan holde på Moyes. Skottens kontrakt med Liverpool-laget løper ut etter sesongen.

– Davids kontrakt varer i seks uker til. Han er i sin fulle rett til å treffe egne beslutninger. Jeg vet ikke om det er blitt inngått en avtale (med United). Han har tjent Everton på en utmerket måte, sier Kenwright.

Moyes var i møte med Kenwright i London onsdag kveld. Styrelederen tror Moyes fortsatt kommer til å lede Everton mot West Ham søndag. Det kan bli 50-åringens siste hjemmekamp på Goodison Park.

Mange peker på flere likheter mellom Moyes og Ferguson. Begge er skotter med arbeiderklassebakgrunn og liker å bygge lag over tid. Moyes var i 1999 nære å bli Fergusons assistent, men ble slått på målstreken av Steve McClaren. (©NTB)