Ole Kristian Tollefsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Ole Kristian Tollefsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Tollefsen utestenges i én kamp: – En arroganse som er skremmende

Roy Johansen raser og mener Norge forskjellsbehandles som liten hockeynasjon.

Stockholm/Bergen (TV 2 Sporten): Ole-Kristian Tollefsen var tilbake på isen mot Sverige onsdag kveld, men fikk nok en gang beskjed om å møte opp til en såkalt høring i Globen i etterkant. Tollefsen møtte på kontoret sammen med landslagssjef Roy Johansen på det norske landslagets fridag torsdag ettermiddag.

Seinere på dagen kom dommen fra det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF): Tollefsen utestenges i én kamp. Det betyr at backen går glipp av den viktige kampen mot Hviterussland.

– Jeg er altfor skuffet til å prate nå, skriver Tollefsen i en tekstmelding til tv2.no.

Färjestad-proffen utdyper likevel sin skuffelse i en pressemelding.

– Dette er trist og jeg har skuffet laget. Når det gjelder episoden jeg ble utestengt for så mener jeg at det er en hel grei utvisning, men at det ikke kvalifiserte til noe mer. Jeg mener at man burde holdt på den linjen som dommerne valgte, altså to minutters utvisning. Nå har jeg allerede vært utestengt i én kamp og det gjør det nok lettere å idømme meg ny karantene. Nå blir det viktig for meg å støtte laget inn mot kampen mot Hviterussland, sier Tollefsen.

Les også:Frustrert Holtet røk ut for filming: – Jeg er forbannet!
Les også: Tollefsen beklaget: – Ikke noe en kaptein skal gjøre

– Føler frustrasjon
Bakgrunnen for straffen er det som skjedde i duellen med Sveriges Calle Järnkrok like før slutt i naboduellen. TV-bildene viste at Tollefsen hadde kølla mellom beina på svensken, nappet den til seg og Järnkrok gikk i bakken. Disiplinærutvalget ønsket å se nærmere på situasjonen og ta stilling til om de mener det var en bevisst handling eller ikke.

Johansen raser over det han mener er forskjellsbehandling fra IIHF.

– Vi føler frustrasjon og setter spørsmålstegn ved fremgangsmåten deres. Nå har det snart vært 45 kamper i VM og det har vært tre høringer. Alle sammen har rammet oss, sier Johansen til tv2.no.

Og legger til:

– Vi møter en arroganse som er skremmende med tanke på at dette skal være fair play.

Les også:Tollefsen og Holtet utestengt mot Canada
Les også: Norge rapporterer inn Tollefsen-taklingen – backen trolig klar tirsdag

– De er på en farlig vei
Intervjuet ble gjort i forkant av dommen til Tollefsen. Likevel var Johansen skråsikker på at backen ville bli utestengt på forhånd og luftet sin frustrasjon.

– Vi gikk inn til høringen og fikk en følelse av at avgjørelsen allerede var tatt. Det er ingen linje i det de (IIHF) gjør og de er på en farlig vei. De overprøver dommerens avgjørelse, sier han.

Johansen mener Norge forskjellsbehandles fordi de er en liten hockeynasjon.

– Ja, jeg tror det. Det er enkelt å sette en standard med Norge. Vi setter spørsmålstegn ved hvorfor det rammer Norge og ingen av de andre nasjonene, hverken i Helsinki- eller Stockholm-gruppen. Men det nekter de (IIHF) å svare på, sier han.

Norge har muligheten til å anke avgjørelsen, men da en slik ikke vil bli behandlet før etter mesterskapet vil ikke det hjelpe Tollefsen.

Tollefsen måtte, sammen med lagkamerat Marius Holtet, stå over kampen mot Canada tirsdag etter en takling på danske Mikkel Bødker i første periode.