petrov
petrov

Petrov gir opp fotballen

Stilijan Petrov vil nå bruke tiden på å hjelpe andre som blir rammet av akutt leukemi.

Aston Villa-kaptein Stilijan Petrov ble rammet av akutt leukemi i mars 2012.

Han har vunnet over kreften, men mottar fortsatt behandling.

Som en gest til ham har Aston Villa-fansen siden han fikk diagnosen hatt ett minutt med applaus i det 19. spilleminutt i hver hjemmekamp. Petrov spilte med nummer 19 på ryggen.

Legger opp
Nå har bulgareren innsett at veien tilbake til fotballbanen blir for lang, og torsdag kom meldingen om at han legger opp.

– Det er med tungt hjerte jeg annonserer at jeg gir meg med fotballen. Følelsene er overveldende nå, men med støtten fra familie, venner og alle andre fantastiske mennesker jeg er blitt kjent med så vil det bli lettere for meg å gå videre fra det eneste livet jeg har kjent til, skriver han i en pressemelding på Aston Villas hjemmesider.

Han har nå opprettet en stiftelse som skal hjelpe andre som får samme diagnose som han selv fikk.

Petrov er overveldet over all støtten han har fått etter at han ble syk.

– Utrolig takknemlig
– Jeg vil alltid være utrolig takknemlig for det livet jeg har fått oppleve i fotballen, og på en rar måte så er jeg også takknemlig for denne sjansen jeg har fått på grunn av dette som skjedde i livet mitt. Denne tingen har på et vis rørt ved noe hos mennesker, og jeg ønsker å bruke dette på en positiv måte. Det blir den største utfordringen jeg har hatt i livet mitt, fortsetter han.

– Jeg ønsker å takke Aston Villa-fansen, Villas formann Randy Lerner, direktør Paul Faulkner og manager Paul Lampert. Men også fansen til Celtic, Bulgarias fans og fotballfans fra hele verden som har hjulpet meg gjennom det siste året, avslutter han.

Petrov startet karrieren i CSKA Sofia, men ble hentet som 20-åring til Celtic. Etter sju sesonger i Skottland gikk turen videre til Aston Villa.

Han spilte også 106 landskamper, noe som er rekord for Bulgaria.