Wayne Rooney feirer scoring. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Wayne Rooney feirer scoring. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Rooney vil bort – igjen

...men Manchester United hevder de ikke ønsker å selge.

London (TV 2 Sporten): Som om sjokknyheten at Sir Alex Ferguson gir seg ikke var nok, melder flere engelske aviser onsdag kveld at Wayne Rooney har bedt om å få forlate Manchester United i sommer. Den 27 år gamle angriperen er misfornøyd med tilværelsen på Old Trafford, og ønsker nå å starte med blanke ark i en annen klubb.

- Den engelske landslagsspissen møtte Sir Alex Ferguson, Uniteds avtroppende manager, for rundt to uker siden og ba for andre gang på under tre år om å få forlate klubben. Han fikk beskjed av skotten om at han ikke ville få lov å skifte klubb, skriver The Times.

Se også: Frode Gryttens Ferguson-hyllest

Frustrert
En talsmann for Manchester United bekreftet onsdag kveld ovenfor The Mirror at Rooney har bedt om å få dra, men insisterte også på at han ikke er til salgs. Rooney skal være misfornøyd med måten han har blitt brukt av United denne sesongen.

– Han har blitt frustrert av Fergusons tendens til å bruke han i mange forskjellige posisjoner denne sesongen, og han har også måttet venne seg til å bli byttet ut, skriver The Times.

I hele ni av de 22 Premier League-kampene han har startet denne sesongen har Rooney blitt byttet ut. Selv om Rooney er Manchester Uniteds best betalte spiller har Robin van Persie, Patrice Evra, Michael Carrick, David De Gea, Rafael, Rio Ferdinand og Antonio Valencia alle startet flere kamper enn ham i serien denne sesongen.

Les også: - Moyes blir presentert som United-manager i løpet av de neste 24 timene

Uvenn med Moyes?
Tiden vil vise hvilke planer David Moyes har for Rooney dersom han, som ventet, tar over etter Sir Alex Ferguson. Mange spekulerer i at Moyes sitt inntog vil dytte Rooney enda nærmere døren på Old Trafford, siden de to røk uklar med hverandre i Everton.

– Det er usikkert om Rooney, som fyller 28 i oktober, vil se David Moyes sin nært forestående ankomst som en anledning til å skyte nytt liv i United-karrieren, eller om han nå vil fornye sine forsøk på å forlate klubben, skriver The Times.

Les også: Her er Fergusons beste sitater

Chelsea interesserte
Forrige gang Rooney ba om å forlate Manchester United, i 2010, endte han opp med å signere en monsterkontrakt verdt rundt 2,5 million kroner i uken. Så høy lønn er det få andre klubber i verden som kan betale. Rooney har blitt koblet til Paris Saint-Germain og Bayern München, men onsdag kveld melder The Mirror at Chelsea er interesserte – og mener alvor.

– Chelseas milliardær-eier Roman Abramovich har personlig godkjent et bud på 260 millioner kroner for den misfornøyde United-stjernen, melder The Mirror.

Avisen hevder videre at Chelsea har allerede tatt kontakt med både Manchester United og Rooneys representanter. Abramovich skal angivelig se en mulig Rooney-overgang som en måte å vise klubbens ambisjoner, i sammenheng med at Chelsea henter Jose Mourinho tilbake til klubben.